SGK, icra takibine hız verdi

SOSYAL Güvenlik Kurumu (SGK), sigorta primini yasal sürede ödemeyen mükelleflere yönelik icra takibi başlattı. SGK Antalya İl Müdürü Selim Erol, yasal ödeme süresi geçmiş olan özel sektöre ait sigorta primi ve işsizlik sigortası primi borçlarının otomatik icra programları vasıtasıyla icra servislerine intikal ettirilmesine başlandığını bildirdi.

Erol, yaptığı yazılı açıklamada, daha önceleri otomatik olmayan sistemle yapılan prim borçlarının icra sistemine aktarılması işleminin artık otomatik programlarla yapıldığını, bu nedenle yasal süresi geçmiş borçların otomatik olarak icra servislerine aktarıldığını kaydetti. Yasal ödeme süresi geçmiş olan borçların otomatik icra programları vasıtasıyla icra servislerine alınmasına ve icra memurları tarafından tebliğe çıkarılmasına ilişkin işlemlerin yapılmasına hız verildiğini belirten Erol, şu açıklamada bulundu: "Kurum alacaklarının belirli periyotlarla otomatik icra programları vasıtasıyla icraya intikal ettirileceği, bu alacakların icraya intikal ettirilmesinin ardından, kurum alacaklarının icra memurları vasıtasıyla tahsili cihetine gidilecektir. Özellikle, kurumumuza prim borcu bulunanların herhangi bir icra ve icra haciz işlemine tabi tutulmaması için borçlarını zamanında ve eksiksiz olarak ödemeleri gerekmektedir."

#

10 Şub 2012 - 00:01 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber