SGK borcu olanlar dikkat!

Antalya Sosyal Güvenlik İl Müdürü Selim Erol kuruma prim borcu bulunan vatandaşların yapılandırma başvuru ve ilk taksit ödeme sürelerinin 1 ay uzatıldığını bildirdi

ANTALYA Sosyal Güvenlik İl Müdürü Selim Erol yaptığı yazılı açıklamada, kuruma prim borcu bulunan vatandaşların yoğun talebinin ardından yapılandırma başvuru ve ilk taksit ödeme sürelerinin Bakanlar Kurulu kararı ile Sosyal Güvenlik Kurumu´na yapılandırma talebinde bulunacaklar için başvuru tarihleri ve ilk taksit ödeme tarihleri 1 ay uzatıldığını bildirdi.

Antalya Sosyal Güvenlik İl Müdürü Selim Erol açıklamasında, kamuoyunda Torba Kanun olarak da adlandırılan 6552 sayılı İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun´la Sosyal Güvenlik Kurumu´na borcu bulunan borçlulara borçlarını yapılandırma hakkı getirildiğini belirterek şunları kaydetti:

"Kurumumuza prim borcu bulunan vatandaşlarımızın yoğun talebinin ardından yapılandırma başvuru ve ilk taksit ödeme süreleri Bakanlar Kurulu kararı ile Sosyal Güvenlik Kurumu´na yapılandırma talebinde bulunacaklar için başvuru tarihleri ve ilk taksit ödeme tarihleri 1 ay uzatıldı. Buna göre Kurumumuza prim borcu bulunan vatandaşlarımız, prim borçlarını yapılandırmak üzere en son 2 Şubat 2015 tarihine kadar İl Müdürlüğümüz ve ilçede bulunan Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüklerimize başvuru yapabilirler. Peşin olarak yapılandırılan prim borçları ve taksitlendirilen prim borçları için ilk taksitlerin son ödeme süresi de 2 Mart 2015 tarihine uzatılmıştır."

YAPILANDIRMA KAPSAMINDA 51.525 BAŞVURU ALINDI

Yapılandırmanın başvurularının alınmaya başladığı 1 Ekim 2014 tarihinden itibaren İl Müdürlüğü ve Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüklerine yapılandırma kapsamında 51.525 başvuru yapıldığını ve yapılandırılacak olan tutar 795.004.697,97 TL olduğunu belirten Erol, bu başvuruların 40.358 tanesinin sonlandırılarak 698.378.333,05 TL’lik prim borcunun yapılandırıldığını açıkladı. Erol açıklamasında, "İşveren Prim borçlarının yapılandırılması kapsamında 20.963 başvuru sonucunda 423.391.469,54 TL’lik tutar yapılandırılmıştır. 4/b (Bağ-Kur) prim borçlarının yapılandırılması kapsamında 25.985 başvuru sonucunda 354.939.645,35 TL’lik tutar yapılandırılmıştır. Genel Sağlık Sigortası kapsamında prim borcu bulunan vatandaşlarımızca yapılan 2.622 başvuru sonucunda 4.304.658,09 TL’lik prim borcu yapılandırılmıştır" ifadelerine yer verdi.

4/B (BAĞ-KUR) KAPSAMINDAKİ SİGORTALILARA KREDİ İLE EMEKLİLİK İMKANI

Sosyal Güvenlik Kurumu ile Halk Bankası arasında imzalanan protokol neticesinde 4/b (Bağ Kur) sigortalılığından kaynaklanan prim borcu olup emekliliği hak eden vatandaşların banka kredisi kullanabileceklerini bildiren Erol şunları kaydetti:

"4/b (Bağ Kur) prim borcu olan vatandaşlarımızla ilgili Kurum Başkanlığımız ile Halk Bankası Genel Müdürlüğü arasında bir protokol imzalandı. Bu protokol gereği 4/b (Bağ Kur) sigortalılık statüsünden emekliliği hak edenler yani borcunu ödemesi halinde emekli olabilecek kişilere Halk Bankası tarafından kredi imkanı tanındı. Bu şekilde olan vatandaşlarımıza, İl Müdürlüğümüz ve Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüklerimize gelerek dilekçe ile müracaat etmeleri halinde 4/b (Bağ-Kur) prim borç durumunu ve prim borcunun ödenmesi durumunda emekli olabileceğini belirten bir resmi yazı verilmektedir. Bu resmi yazı ile Halk Bankası’na giden vatandaşlarımıza herhangi bir kefil ve teminat istenmeksizin 36 ay vadeli kredi imkanı sunulmaktadır. Kredi kullanarak emekli olan 4/b (Bağ-Kur) sigortalısı vatandaşlarımız aynı zamanda prim borçları nedeni ile faydalanamadıkları sağlık hizmetlerinden de yararlanmaya başlayacaklardır. Kullanılan kredinin geri ödemesi ise emekli aylığının başlangıç tarihi itibari ile başlayacaktır."

17 Ara 2014 - 09:39 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber