Sanayi üretimi endeksi açıklandı

Arındırılmamış sanayi üretim endeksi, ekimde geçen yılın aynı ayına göre yüzde 0,2 artarak 134,2 oldu

TÜRKİYE İstatistik Kurumu (TÜİK), ekim ayına ilişkin sanayi üretim  endeksi sonuçlarını açıkladı.  
 Buna göre, arındırılmamış sanayi üretim endeksi, ekimde geçen yılın  aynı ayına göre yüzde 0,2 arttı. Ekimde 134,2 olarak hesaplanan söz konusu  endeks, geçen yılın aynı ayında 134 seviyesinde bulunuyordu. 
 Ana sanayi grupları sınıflamasına göre, söz konusu ayda bir önceki aya  göre en yüksek artış yüzde 6,6 ile dayanıksız tüketim malı imalatında  gerçekleşti.  
 Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış verilere göre, sanayinin alt  sektörleri incelendiğinde, ekimde bir önceki aya göre madencilik ve taşocakçılığı  sektörü endeksi yüzde 0,6, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 4,1 ve elektrik,  gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 2,9 arttı. 
 Takvim etkisinden arındırılmış verilere göre, aynı dönemde madencilik  ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 0,4 azalırken, imalat sanayi sektörü  endeksi yüzde 1,7 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı  sektörü endeksi yüzde 5,7 arttı.  
 Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış imalat sanayi alt sektörleri  incelendiğinde, bir önceki aya göre en yüksek artış yüzde 20,6 ile temel  eczacılık ürünlerinin ve eczacılığa ilişkin malzemelerin imalatında gerçekleşti.  Bu artışı yüzde 12,9 ile diğer ulaşım araçlarının imalatı ve yüzde 12,4 ile  fabrikasyon metal ürünleri imalatı (makine ve teçhizat hariç) takip etti.  
 Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış imalat sanayi alt  sektörlerinde bir önceki aya göre en fazla düşüş yüzde 4,3 ile makine ve  ekipmanlarının kurulumu ve onarımında görüldü. Bunu yüzde 4,1 ile elektrikli  teçhizat imalatı ve yüzde 2 ile başka yerde sınıflandırılmamış makine ve ekipman  imalatı izledi.

08 Ara 2016 - 10:01 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber