Rusya'ya büyük şok! Petrol dip yaptı

Rusya'ya büyük darbe! Düşen petrol fiyatları nedeniyle zor günler geçiren Rusya için işler iyiden iyiye kötüye gidiyor. Petrol Mayıs 2009'dan bu yana en düşük seviyede.

DÜŞENpetrol fiyatları nedeniyle zor günler geçiren Rusya için işler iyiden iyiye kötüye gidiyor. Petrol Mayıs 2009'dan bu yana en düşük seviyede. Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) üretimi kısmama kararıyla kayıpları hızlanan Brent tipi petrolün varil fiyatı 59.00 doların da altına inerek 2009 Mayıs'taki düzeylere geriledi.  Petrolde altı aylık kayıp yüzde 50.0'ye dayandı. OPEC'in üretimi kısmama kararının ardından fiyatı 20 dolardan da fazla düşen Brent petrolünün varil fiyatı işlemleri 59.90 dolar düzeyinden başladıktan sonra 58.71 dolara kadar geriledi. Türkiye'nin de akaryakıt fiyatlarını belirlemede temel aldığı Brent petrolün varil fiyatı 58.80 - 58.90 dolar aralığında hareket ederken, ABD hafif petrolünün varil fiyatı da 1.0 dolardan fazla düşüşle 54.21 dolara geriledi. Fiyatlardaki son gelişmeler üzerine, Brent petrolünün geçen Haziran'dan bu yana oluşan kayıpları yüzde 48.9 ile yüzde 50.0 düzeyine dayandı.

18 Ara 2014 - 12:26 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber