Rusya ticaretle intikam alıyor

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş Bloomberg HT Ekonomi Koordinatörü Gökhan Şen'in sorularını yanıtladı. Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, " Fed'in faiz artırımının ardından kurlarda dalgalanma boyu azalacak" dedi.

ELİTAŞ,"Çin, büyümesinin yavaşlamasıyla birlikte agresif fiyat politikası uyguluyor. Çin'in büyümesi 2016'da dikkat edilmesi gereken önemli bir konu" dedi.

 

Mustafa Elitaş, "Az gelişmiş ülkelerin dünya ticaretinde korunması gerektiği kanaatindeyiz.Kenya doğu Afrika'nın merkezi, çok önemli bir konumda. Gümrük Birliği'nde güncelleme bizim için fırsata dönüştürülebilir. Serbest ticaret anlaşmalarının hayata geçmesi 5-6 yıl sürüyor. Tarımda belli ürünlerde korumaların devam etmesi kanaatindeyim. Tarım esaslı sanayi, gıda ürünlerinde rekabetçi olmak için adım atmamız gerekir" dedi.

 

Elitaş, "Rusya'nın satın alma gücünün zayıflamasıyla ticaretimiz düşüş gösterdi" dedi.

 

Elitaş, "Rusya, ticaretten intikam alma duygusuyla hareket ediyor.İhracatçı için tedbir aldık, panik havasını ortadan kaldırdık. Rusya'nın en büyük yaş meyve sebze tedarikçisi biziz. Rusya'nın ne yapacağı ile ilgili belirsizlik var. Rusya, yaş meyve sebzede kendi vatandaşlarını cezalandırıyor" dedi.

 

Bakan Elitaş, "1300 TL'lik asgari ücret dolar bazında 2013 seviyesine ulaşmış olacak.Asgari ücret artışı büyümeye 0.4 puan ilave katkı sağlayacak" dedi.

18 Ara 2015 - 14:58 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber