Rusya'nın en büyüğü satıldı

Rusya’nın en büyük petrol şirketi Rosneft’in yüzde 19,5’lik hissesi 10,5 milyar euroya satıldı

RUSYA'NIN en büyük petrol şirketi Rosneft’in yüzde 19,5’lik hissesinin, İngiltere-İsviçre ortaklığındaki Glencore ve Katar devlet fonundan oluşan konsorsiyuma 10,5 milyar euroya satıldığı bildirildi.
Kremlin Basın Servisince yapılan açıklamaya göre, şirketin Rus devleti kontrolündeki yüzde 19,5’lik hissesi İngiltere-İsviçre ortaklığındaki Glencore ve Katar devlet fonundan oluşan konsorsiyuma satıldı.
Açıklamada, Rosneft CEO’su Igor Sechin tarafından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e verilen bilgiye göre, toplam 10,5 milyar dolarlık hisse satışının, dünya enerji sektöründe bu yıl gerçekleşen en büyük satış işlemi olduğu belirtildi.
Satış işleminin, petrol fiyatlarının yükselmeye başladığı bir döneme denk geldiğine işaret eden Putin, “Söz konusu yükselişle, Rosneft hisselerinde değer artışı yaşandığını, dolayısıyla bu satışın doğru bir zamanda gerçekleştiğini söyleyebiliriz.” dedi.
Açıklamada, Putin’in Rus rublesinde dalgalanma yaşanmaması için Rosneft’in özelleştirilmesinden elde edilecek gelirin Rus rublesine çevirilmesi talimatını verdiği vurgulandı.
Petrol fiyatlarındaki gerilemenin yanı sıra Ukrayna'daki faaliyetlerden ötürü uygulanan yaptırımlar nedeniyle 20 aydır resesyon yaşanan Rusya'da, bütçe açığının kapatılması amacıyla devlet şirketlerindeki devlet paylarının özelleştirilmesi uzun süredir gündemde yer alıyor.

08 Ara 2016 - 10:00 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber