Rusya faizi yarım puan indirdi

Rusya Merkez Bankası politika faiz oranını yarım puan  düşürerek yüzde 10,5’e indirdi

BANKADAN yapılan açıklamaya göre, geçtiğimiz yılın temmuz ayından bu  yana yüzde 11 seviyesinde olan politika faiz oranının yarım puan indirilerek  yüzde 10,5’e düşürüldüğü belirtildi. 
 Açıklamada, ülkedeki enflasyon oranlarında istikrarın artması ve buna  bağlı olarak tekrar ekonomik büyümeye geçilmesine dair işaretlerin tespit  edilmesi neticesinde, faiz oranının yarım puan düşürülmesine karar verildiği  kaydedildi. 
Rusya’daki bankacılık sektöründe yaşanan likidite sıkıntılarının ise  devam ettiğine işaret edilen açıklamada, enflasyon risklerinin azalma eğilimini  devam ettirmesi halinde, faiz oranının tekrar düşürülmesi konusunun  değerlendirileceği belirtildi. 
 Açıklamada ayrıca, daha önce yüzde 6 ila 7 arasında tahmin edilen yıl  sonu enflasyon oranının  yüzde 5 ila 6 olarak aşağı yönlü revize edildiğine yer  verildi. 
 Geçtiğimiz yılın başından bu yana faiz oranlarını yüzde 17  seviyesinden kademeli olarak indiren Rusya Merkez Bankası, son olarak geçtiğimiz  yılın temmuz ayında politika faizini yüzde 11'e kadar düşürmüştü.

10 Haz 2016 - 15:52 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber