Ruhsat için son gün

Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu (TAPDK) sigara ve alkol satış ruhsatlarının 1 yıllık yenileme süresinin 31 Mart Cuma (bugün) günü sona ereceğini söyledi

TÜTÜN mamulleri ve alkollü içeceklerin satışına ilişkin bayilerin alması gereken ruhsatların yenilenmesi için son gün 31 Mart 2017. TAPDK tarafından belirlenen belgeleri yenilemeyen esnaf ise satış yapamayacak. AESOB Başkanı Dere de, TAPDK sigara ve alkol satış ruhsatlarının 1 yıllık yenileme süresinin 31 Mart Cuma günü sona ereceğini söyledi. Büfe, restoran, bakkal, market ve diğer alkol ve sigara satışı yapan esnaflarını uyaran Dere, satış ruhsatlarının yenilemeyen esnafın, satış yapamayacaklarını vurguladı.
'ZOR DURUMDA KALIRSINIZ'
Esnafa son günü beklemeden ruhsatlarını yenileme çağrısında bulunan Başkan Dere, vatandaşın esnaftan daha güvenli alışveriş yapabilmesi için bu belgenin gerekli olduğunu ve turizm bölgesi olan Antalya’da birçok esnafı ilgilendirdiğini belirterek, esnafın zor durumda kalmaması için bir an önce işlemlere başlaması gerektiğini belirtti. Dere, "Belgelerini vize yaptırmak isteyen işletmecilerin belge bedelini yatırdıklarını gösteren belge, iş yeri açma ve çalışma ruhsatları ile birlikte bağlı bulundukları ilçenin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürlüklerine başvurmaları gerekiyor. TAPDK sunum uygunluk belgesi sahibi satıcılar süre uzatım işlemleri esnasında, mevcut satış belgesinin asıl suretini ve işlem bedelini ödediklerine dair dekontu İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürlüğüne ibraz etmek ve süre uzatım işlemini satış belgelerinin üzerinde gösterilmesini sağlamak zorunda” dedi. Dere, esnafın vize işlemlerini sağlıklı bir şekilde yapabilmesi için bağlı bulundukları odalar aracılığı ile de işlemlerini yaptırabileceklerini ve odaların üyelerine bu konuda sonuna kadar yardım edeceklerini kaydetti.

30 Mar 2017 - 23:03 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber