Ramazan ayı ile birlikte umre turizmi uçuşa geçti

Turizm sektöründeki daralma nedeniyle yolcu sayıları düşen havayollarının ve turizm şirketlerinin yüzünü umre turizmi güldürdü. Ramazan ayının gelmesiyle kutsal topraklarda bu ayı geçirmek isteyenlerin gruplar halinde uçaklarla Suudi Arabistan'a gidişlerinde ciddi artışlar yaşanmaya başladı. Suudi Arabistan'a sefer düzenleyen havayolu şirketlerinin biniş bankoları umre kafileleri tarafından dolup taşıyor

HABERTÜRK Haber Merkezi'nden Gökhan Artan'ın haberine göre, uçak trafiğinin düşmesi nedeniyle Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü merkezi Atatürk Havalimanı olmayan havayollarına geçtiğimiz günlerde AHL'den tarifesiz hac ve umre uçuşu yapabilme yolunu açarken özellikle son günlerde umreye gidişlerde önemli artışlar yaşanıyor.

Ramazan ayını kutsal topraklarda geçirmek isteyen umrecilerin Suudi Arabistan'a kafileler halinde gidişlerinde hatırısayılır artış yaşanıyor. Uçak şirketleri yoğun talep alırken İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde umre kafileleri eksik olmuyor. Umre talepleri tur düzenleyen şirketlerin yüzünü güldürdü.

TALEP ARTTI
Umre turizmi düzenleyen şirketler ve havayolları yoğun talepten oldukça memnun olduklarını belirtiyorlar.Hac ve umre turizmi düzenleyen şirketlerden biri olan Amade Turizm'in ortaklarından Turgut Şimşek,"Ramazan'da kutsal topraklarda olmak isteyenlerin taleplerinde önemli artışlar yaşanıyor. Müthiş bir yoğunluk var. Geçen seneye göre çok daha fazla umrecinin gitmesini bekliyoruz" dedi.

SUUDİ ARABİSTAN BİNİŞ BANKOLARI DA YOĞUN
Ramazan ayında kutsal topraklarda olmak isteyen vatandaşlar, İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nden dualarla ve gözyaşları içinde uğurlanıyor. Dış Hatlar Terminali Ramazan ayında Suudi Arabistan'da olmak isteyenlerle dolup taşıyor.Havayolu şirketlerinin biniş bankolarında umre kafileleri eksik olmuyor.

Kafile rehberleri, kutsal topraklarda nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda vatandaşlara yolculuk öncesi bilgiler veriyor. Kutsal topraklara giden umre kafilelerine diğer yolcuların da eklenmesiyle terminal giriş kapıları ve biniş bankolarında uzun kuyruklar oluştu. Polisin özverili çalışmasına rağmen pasaport bankolarında da zaman zaman kuyruklar meydana geldi.

RAMAZAN UMRE TUR FİYATLARI
Diyanet İşleri Başkanlığının Ramazan umresi turları,yürüme mesafeli 14 ve 30, servisli 15, 20 ve 30 gün süreli ile servisli 14 günlük Kudüs aktarmalı düzenleniyor. Kabe'ye yürüme mesafeli 30 günlük tur 3 kişilik odada kişi başı 7 bin 490 lira, 2 kişilik odada 7 bin 950 lira, 14 günlük tur ise 3 kişilik odada kişi başı 5 bin 160 lira, 2 kişilik odada ise 5 bin 530 lira.Servisli 30 günlük umre programına katılmak isteyenler, 3 kişilik odada kişi başı 6 bin 70 ya da ikinci seçenekte 6 bin 275, 2 kişilik odada 6 bin 560 ya da diğer bir seçenek için 6 bin 720 lira ödüyor.

Servisli 20 günlük tur, 3 kişilik odada kişi başı 5 bin 50, 2 kişilik odada 5 bin 450, 15 günlük programda ise 3 kişilik oda kişi başı 4 bin 715, 2 kişilik odada 5 bin 20 lira olarak belirlendi.Kudüs aktarmalı 14 günlük servisli programı tercih edenler ise 3 kişilik odada kişi başı 6 bin 255, 2 kişilik odada 6 bin 475 lira ödüyor.Konaklamalarda sahur ve iftar yemeği de verilecek.

26 May 2017 - 16:06 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber