Primi eksik olana emeklilik

Yıl, yaş şartlarını tamamlamış ancak prim günü eksiği nedeniyle emekli olamayan emekli adaylarının gözü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda. Yaklaşık 100 bin kişi, bu konuda müjde bekliyor. Geçmişe dönük borçlanma imkanı sağlanarak emekli olma yolunun açılması talep ediliyor. Daha önce Bakanlık'ın bu konuda çalışma yaptığı yönündeki bilgiler kamuoyuna yansımıştı. Bu konuda çeşitli formüller de gündeme gelmişti

AĞIRLIKLI olarak üzerinde durulan formüle göre; kadınlardan 58 yaşı ve 10 yıl sigortalılık süresini, erkeklerden ise 60 yaşı ve 15 yıl sigortalılık süresini tamamlamış olan herkese geçmişe dönük borçlanma imkanı sağlanacak. Bu 2 şartı tamamlamış olanlar, sigortalılık süresi içerisindeki prim ödemesi olmayan bazı süreleri borçlanacak ve böylece emekli olabilecek. Düzenleme, prim eksiği olanlar tarafından heyecanla bekleniyor.  Emekli adayları, "Yaşımız nedeniyle işverenler bizi işe almaya yanaşmıyor. Ayrıca pek çoğumuzun sağlık sorunları bulunuyor. Geçmişe dönük borçlanma yaparak biz de emekli olabilelim" diyor.

06 Eki 2016 - 08:48 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber