Petrol fiyatları yatay seyrediyor

Brent petrolün varil fiyatı, son dönemde gözlenen  yatay seyrini sürdürerek 51,5 dolar seviyelerinden işlem görüyor

BRENT petrolün varil fiyatı Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütünden  (OPEC) gelen haber akışı ve ABD'de açıklanan stok verileri başta olmak üzere, arz  odaklı gelişmelerin pozitif etkisiyle 10 Ekim'de 53,71 dolara çıkarak son bir  yılın en yüksek seviyesini görmesinin ardından 51,0 - 53,0 dolar bandı arasındaki  dalgalı seyrini sürdürüyor. 
Dün petrol üretimi kısıtlamasına ilişkin beklentilerin azalmasıyla gün  içinde 50,48'e kadar gerileyen Brent petrolün varil fiyatı, bu seviyelerden gelen  tepki alımlarıyla yine 51,0-53,0 dolar bandına döndü. 
 Bugün de yatay bir seyir izleyen Brent petrolün varil fiyatı, saat  10.50 itibarıyla yüzde 0,2 artışla 51,5 dolar seviyelerinden işlem görürken, Batı  Teksas türü ham petrolün varil fiyatı ise yüzde 0,4 yükselişle 50,7 dolardan  alıcı buluyor. 
 Analistler, bugün Amerikan Petrol Enstitüsü tarafından açıklanacak  haftalık petrol stoklarının takip edileceğini belirterek, teknik açıdan Brent  petrolün varil fiyatının içinde bulunduğu 51,0 - 53,0 dolar arasındaki bandının  izleneceğini, bu seviyelerin kırılması durumunda kırılma yönüne doğru hareketin  ivme kazanabileceğini kaydediyor.

25 Eki 2016 - 11:38 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber