"Palamut avcılığı azalacak"

Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, "Hava şartları uygun gittiği sürece kasım ve aralık ayına kadar avcılık devam edecek ama şunu söyleyebilirim palamut geçtiğimiz aylardaki gibi bol ve ucuz olmayacak." dedi

ARSLAN, gazetecilere yaptığı açıklamada, palamutla başlayan avcılık  sezonunda yaklaşık 1,5 ay geçtiğini belirterek, son günlerde bölgedeki hava  muhalefetinden dolayı palamudun kendini göstermediğini söyledi. Ancak bu durumun  palamut avcılığında sona gelindiği anlamına gelmediğini vurgulayan Arslan, "Hava  şartları uygun gittiği sürece kasım ve aralık ayına kadar avcılık devam edecek,  ama şunu söyleyebilirim palamut geçtiğimiz aylardaki gibi bol ve ucuz olmayacak.  Bundan sonra balık eskiye göre daha az miktarda avlanacak." diye konuştu. 
Arslan, günün şartlarına bağlı avcılığın günlük değişiklik  gösterebileceğine işaret ederek, ancak bu durumdaki bollukta bir süreklilik  olmayacağını kaydetti. 
Yaklaşık bir hafta önce 5 liraya satılan palamudun 10 liraya kadar  çıktığını dile getiren Arslan, bundan sonra da fiyatların bu şekilde devam  edeceğini aktardı. 
 "Hamsinin durumu belirsiz" 
Arslan, şu anda hamsinin durumunun belirsiz olduğunu ifade ederek,  şunları kaydetti: 
"Siz de takdir edersiniz ki geçen yıl eylül ayında hamsi avlanmaya  başlanmıştı, Ekim ayının ortasındayız ancak hamsi Karadeniz'de kendini  göstermedi. Bu da şu demektir; bu sene hamsi için umutlu bir şey şu anda  söyleyemiyoruz. 
Denizde palamut avında olan tekneler hamsiye rastlamış olsaydı hamsi  avlarlardı. Bu da şu demektir; şu anda hamsi sürülerine Karadeniz'de  rastlamamışlar. Hamsi için biraz bekliyoruz. Tekneler Karadeniz'de hamsiyi  buldukları zaman zaten avlayacaklar onun için biraz bekleyeceğiz. Geçtiğimiz  yıllar kadar bol olmayabilir."

20 Eki 2016 - 13:43 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber