Nüfusun yüzde 7,5'i yaşlı

TÜİK, 65 ve daha yukarı yaştaki nüfusun toplam nüfus içindeki oranının 2012 yılında yüzde 7,5 olduğunu açıkladı.

TÜİK, ''2012 Yılı Yaşlılar İstatistikleri''ni açıkladı. TÜİK'ten yapılan açıklamada, 2012 yılından itibaren özel günlerin önemine atfen özel yayın ya da haber bülteni yayımlama konusunda çalışma başlatıldığı, kadın nüfus ve gençlerle ilgili tematik yayınlar yapıldığı anımsatıldı. Açıklamada, bu yıl da bu seriyi ''Yaşlılara Saygı Haftası'' çerçevesinde yaşlı nüfusa özel bir yayınla zenginleştirmenin hedeflendiği belirtildi.

TÜİK istatistiklerine göre, 65 ve daha yukarı yaştaki nüfusun toplam nüfus içindeki oranı 2012 yılında yüzde 7,5 oldu. Nüfus projeksiyonlarına göre bu oranın 2023 yılında yüzde 10,2, 2050 yılında yüzde 20,8, 2075 yılında ise yüzde 27,7'ye yükseleceği tahmin edildi.

Geçen yıl 65 ve daha yukarı yaştaki nüfus oranı en yüksek bölge, yüzde 16,5 ile Ege Bölgesi oldu. Yaşlı nüfusun daha yoğun olarak yaşadığı diğer bölgeler, sırasıyla yüzde 14 ile İstanbul, yüzde 11,7 ile Akdeniz ve yüzde 9,9 ile de Doğu Marmara olarak belirlendi. Yaşlı nüfus oranı en düşük bölge ise yüzde 2,6 ile Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi oldu.

Türkiye'nin yaşlı nüfus oranının 2023 yılında yüzde 10,2'ye yükselerek yaşlı nüfus yapısına sahip ülkeler arasında yer alacağı tahmin ediliyor.

 

 

#

20 Mar 2013 - 10:14 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber