'Nüfusu beslemek mümkün değil'

Fresh Türkiye Fuarı ve Tohumculuk Fuarı iki paralel organizasyon olarak bu sene 4. kez, CNR Fuar Merkezi'nde 10-12 Ocak tarihleri arasında gerçekleşecek

HER iki fuar da ulusal çapta düzenlenirken 4. yılla birlikte uluslararası nitelik kazandı. Fuar organizatörü olan Start Fuarcılık'ın sahibi Musa Öztürk, "Fuarın amacı Türkiye'yi ülkeler arasındaki sınırlarını ortadan kaldıran, tarım yatırımlarının ve küresel tarımsal girişimin odağı haline getirmektir" diye konuştu.
Öztürk, "Dünya çapında gündemde olan bir konu var, nüfusun beslenmesi konvansiyonel yöntem ve tekniklerle hızla artan dünya nüfusunu beslemek mümkün değil, bütün ülkeler daha çok sağlıklı ve daha ucuz gıda üretebilmenin yollarını arıyorlar. Ülkemiz tarım alanında teknoloji üreten bir ülke değil. Bu işlerin 2 temel kolu vardır. Birincisi temel üretim teknikleridir. İkincisi de bu tekniklerden yararlanarak ortaya çıkarılan yeni sebze ve meyve çeşitler, yeni tohumlar, yeni tüketim alışkanlıklarının oluşturduğu talebi karşılayacak inovatif ürünlerdir. Yeni çeşitler ve tohumlar ile bu çeşitlerin işlenmesi, paketlenmesi pazarlanması , depolanması lojistiği ve piyasalara yönelik diğer bütün süreçlerini içine alıyor.  Temel amaç elbette üretilmiş taze sebze ve meyve ürünlerinin ve tohum fuarı ile de tarla gurubu dediğimiz ürün gurubunun pazarını geliştirmek genişletmek ve mevcut ihracat potansiyelini büyütmektir. Bu sektörlerin ülke ekonomisine katkısı her geçen gün büyüyor. İki fuarımızda bu büyümeye paralel olarak sektörün daha da büyüyeceğini ve gelişeceğini düşünüyoruz." diyerek sözlerini sürdürdü.

09 Oca 2014 - 17:28 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber