Niğde Çevre Yolu 20 Şubat'ta açılacak

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, Niğde Çevre Yolu'nun açılışını 20 Şubat Çarşamba günü yapacaklarını söyledi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ankara-Pozantı Otoyolu'nun, Niğde Çevre Otoyolu'nun trafiğe açılmasıyla daha işlevsel hale geleceğini belirterek, ''Mersin ve Adana'dan gelen transit trafikle Niğde şehir içi trafiği birbirinden ayrılacak ve Niğde'nin kuzeyinde yer alan Nevşehir, Kırşehir, Kayseri, Kırıkkale gibi yerleşim merkezlerine seyahat süresi daha da kısalacak'' dedi. 

Yıldırım, Niğde Çevre Yolu'nun Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz Bölgesi'ndeki turizm merkezlerini de İç Anadolu ve Kapadokya Bölgesi'ne bağlayacağını söyledi.

Niğde Çevre Yolu'nun açılmasıyla, bölgedeki mevcut trafik yükünün da rahatlayacağına dikkati çeken Yıldırım, kazaların da önemli oranda azalacağını söyledi. 

Yıldırım, ''Bu yolla Türkiye'nin güneyi, kuzeye ve batıya erişme kontrollü otoyolla bağlanacak, mevcut devlet yolunda harcanan taşıt işletme ve amortisman giderleriyle zaman kaybından tasarruf edilecek'' diye konuştu.

#

16 Şub 2013 - 12:17 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber