Muhallebici de sabitledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Dövizinizi bozdurun, Türk Lirası değer kazansın” çağrısı iş hayatının her kesiminde yankı bulmaya devam ediyor. İnşaatçıdan dönerciye herkes dolardan TL’ye geçiyor. Alaçatı Muhallebicisi de doları 2.8 TL’de sabitleyerek franchise verdiği yatırımcılara TL ile ödeme fırsatı sunacak

ARTAŞ İnşaat, bünyesindeki ArenaPark, ArmoniPark ve Kayseri Park AVM’lerinin kiralarını TL’ye çevirdi. Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağırısıyla birlikte grubumuz bünyesinde bulunan alışveriş merkezlerimizde kiraları TL cinsine çevirdik” diye konuştu. Devletin aldığı her ekonomik tedbirin ve çalışmanın destekçisi oldukların kaydeden Çetinsaya, “Ülkemiz ekonomisine ve milli para birimimize olan güvenimiz her zaman tamdır” açıklamasını yaptı.
Yabancıya da TL ile satış
2017 yılını yatırım yılı kabul eden Fuzul Grup, konut satışında tamamen Türk Lirası dönemine geçti. 2017 yılında 2 bine yakın konut inşaasına başlayacak olan Fuzul Grup, yabancılara satışta dahi dolar kullanmama, TL ile konut satışı yapma kararı aldı. Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyüp Akbal, şunları söyledi: “Fuzul Grup olarak 2016’da yaptığımız yatırımların çok daha fazlasını 2017 yılında gerçekleştireceğiz. Yatırımlarımızı yaparken de Türk Lirası dışında para birimi kullanmayacağız. Yabancıya konut satarken de Türk Lirasını kullanacağız.”
Döner ‘TL’ ile dönecek
KasapDöner, 50 bin dolar olan franchise bedelini 150 bin TL’de sabitleme kararı aldı. Tedarikçilerden TL dışında gelen teklifler de kabul edilmeyecek. Global Restoran Yatırımları Yönetim Kurulu Başkanı Emrah Sarıtaş, “Doların son günlerdeki aşırı yükselişi, piyasa dinamiklerinden çok manipülatif. Bu manipülasyonu kırmak için de en küçükten en büyüğe hepimizin elimizi taşın altına koyması gerekiyor” diye konuştu.
Dövizle ödeme yok
Alaçatı Muhallebicisi, dolardaki dalgalanmalara karşı döviz kurunu 2.8 TL olarak sabitleyerek yatırımcılarına TL bazında ödeme seçeneği sunuyor. Alaçatı Muhallebicisi Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Sarı, amaçlarının ekonomide yaşanan belirsizliğe karşı önlem almak olduğunu açıkladı. Sarı, yatırımcılarına sadece iyi günde değil koşullar ne olursa olsun yanlarında olduklarını göstermek istediklerini söyledi.
Dolarını bozdurana hediye bol!
-Sivas’ta restoran işleten Ender Olgaç da kampanya başlattı. Olgaç, Aksu Park içerisinde faaliyet gösteren işletmesinde 100 dolar bozdurduğuna dair belge getiren herkese künefe ikramında bulunulacağını söyledi.
-Iğdırlı kırtasiyeci Serdar Ünsal, 100 dolarını bozdurduğunu gösteren makbuzu getiren herkese hikaye ve ders kaynak kitaplarını ücretsiz veriyor. 
-Ankara’nın Akyurt İlçesi’nde balıkçı esnafı Doğan Arıkan’dan 100 dolar ve üzeri döviz bozdurup makbuzunu gösteren vatandaşlara 1 kilo hamsi bedava.
-Bitlis’in Adilcevaz İlçesi’nde Erdal Günay 500 dolarını bozdurup faturasını getiren herkese 1 tüplü aşılı ceviz fidanı hediye edeceğini söyledi.
-Van’da 500 bin euro veya dolar bozdurarak makbuzunu getiren kişinin adı Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ndeki (YYÜ) amfi tiyatroya verilecek.
-Afyonkarahisar’ın Sandıklı İlçesi’nde züccaciyeci 51 yaşındaki Cevat Bulut, bankadan 300 dolar bozdurup dekontu getirenlere züccaciye ürünleri hediye ediyor.
-Muş’ta berber Ahmet Bingöl, iş yerinin girişine “500 dolar bozdurup makbuzunu getirene ücretsiz tıraş” yazısı astı.
Altına talep arttı
İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) Başkanı Norayr İşler, “Hem Kapalıçarşı hem de İstanbul’un çeşitli semtlerinde altın alımına dönük yeni bir hareketliliğin başladığına dair işaretler alıyoruz. Esnafımız da bu hareketliliği teyit ediyor. Vatandaşların dövizlerini TL’ye çevirerek altın almaya yönelmeye başladığını söyleyebiliriz” diye konuştu. İstanbul Altın Rafinerisi Başkanı Özcan Halaç da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısının ardından gram altın satışlarında gözle görülür kıpırdanma olduğunu ifade ederek, bazı vatandaşların gram altınları dolarla aldığını söyledi.

06 Ara 2016 - 07:12 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber