Mısır ve pamuk toplama fiyatları belirlendi

ŞANLIURFA'da, 2017 yılı hasat dönemi için mısır ile pamuğun makineli ve elle toplama ücretleri belirlendi

ŞANLIURFA Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu, pamuğun makineli hasat ücretini, il sınırları içerisinde nakliye dahil dönüm başına balyasız makineyle tutarını 110 TL, balyalı makineyle ise 120 TL olarak belirledi. Pamuğun elle hasat ücreti ise kilogram başına ve pamuğun randımanına göre değişirken, kilogram başına 39-40 randıman 42 kuruş, 37-38 randıman 37 kuruş, 35-36 randıman 34 kuruş olacak. Mısır biçim ücreti ise, dönüm başına çırçırlı 21, çırçırsız da 20 TL olarak açıklandı.Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, kurul kararının tüm çiftçilere ve tarım işçilerine hayırlı olmasını dileyerek, "Şanlıurfa Ziraat Odaları olarak İl Koordinasyon Kurulu toplantımızda pamuktoplama ve mısır biçim ücretlerini belirledik. Şanlıurfamıza ve tarım sektörümüze hayırlı ve bol kazançlı bir sezon diliyorum" dedi.

29 Tem 2017 - 13:22 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber