Milli Piyango ihalesine 7 talip

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Milli Piyango İdaresi'ne ait şans oyunları ihalesine firmaların ciddi düzeyde ilgi gösterdiklerini belirterek, "Şu ana kadar 7 yatırımcı dosya almış durumda. Farklı konsorsiyumlar ihaleye girmek istiyorlar" dedi

MALİYE Bakanı Naci Ağbal, Milli Piyango ihalesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Şans oyunları ihalesinin tutar itibariyle büyük bir ihale olduğunu dile getiren Ağbal, bu yüzden yatırımcıların ihaleye ciddi anlamda ilgi gösterdiklerini ifade etti. Böylesine büyük bir ihale için finansman bulmanın önemine dikkati çeken Ağbal, şunları kaydetti: "Normalde 14 Ekim itibarıyla teklifleri alıp kasım içinde ihaleyi sonuçlandıracaktık, fakat yatırımcıların özellikle finansman konusunda süre talebi oldu. Şu ana kadar 7 yatırımcı dosya almış durumda. Farklı konsorsiyumlar ihaleye girmek istiyorlar. Yerli firmalarımız ve bu alandaki global oyuncular, konsorsiyumlar oluşturmak suretiyle, bu ihaleye büyük ilgi gösteriyorlar. Özellikle bu konsorsiyumlardan, Özelleştirme İdaremize 'Biz bu ihaleyle çok ilgileniyoruz, fakat finansman noktasında bir miktar daha çalışmaya ihtiyacımız var.' diye talep geldi. Firmalarımızın ilgisini de dikkate alarak, ihaleyi 10 Şubat 2017 tarihine uzattık. 10 Şubat'ta ön yeterlilik için teklifler alacağız, mart ayı içinde de ihaleyi sonuçlandıracağız."
"BİR YILLIK GEÇİŞ SÜRECİ OLACAK"
İhaleyi kazanan firmanın hemen ertesi gün çekilişlere başlayamayacağını dile getiren Ağbal, bir yıllık geçiş sürecinin yaşanacağını bildirdi.
Söz konusu geçiş sürecinde ilgili firmanın bilgi işlem altyapısını ve oyun planlarını kurarak, bayi ağlarını oluşturacağını belirten Ağbal, "En başta da bir taksit ödemesi yapacak. O da epey büyük bir rakam. Daha sonraki dönemde ödeyeceği taksitler için de teminat ödeyecek. Bu teminatlar da bayağı büyük rakamlar. Onun için burada firmaların ilgisi var, süreç devam ediyor. Milli Piyango özelleştirilmesinde kararlılığımız sürüyor. Firmalarla Özelleştirme İdaremizin yapmış olduğu görüşmeler de devam ediyor." diye konuştu.
TL İLE ÖDEME İMKANI
Ağbal, ihalenin dolar cinsinden gerçekleştirileceğini hatırlatarak, ihaleyi kazanacak firmanın, ihale gününde dolar cinsinden oluşan bedeli o günkü kur üzerinden Türk Lirası'na çevirerek, ödemeyi TL cinsinden yapabileceğini dile getirdi. Bu anlamda TL ve dolar konusundaki tercihi yatırımcıya bıraktıklarına dikkati çeken Ağbal, "TL demek başka bir şey. Onun bir takım sonuçları var. Dolar demek başka bir şey. Biz, yapılan işin maliyetini dikkati alarak, geleceğe dönük planlama ve buna dönük kararı yatırımcıya bıraktık." değerlendirmesinde bulundu.

21 Eki 2016 - 14:38 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber