Migros, Kipa'yı 199 milyon liraya aldı

Migros, Tesco Kipa'nın yüzde 95,5'inin satın alınmasını 199 milyon liraya tamamladığını açıkladı

MİGROS, Tesco Kipa'nın yüzde 95,5'inin Tesco Overseas'den satın alınmasını bugün tamamladı. Hisselerin satış bedeli 199 milyon lira olarak açıklandı.
Migros tarafından KAP'a yapılan açıklamada, Tesco Kipa'da yönetim kontrolü değiştiği için zorunlu çağrı yükümlülüğü doğduğunu ve bundan muafiyet için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurulacağı belirtildi.
Migros, hisse satın alma bedelinin Tesco Kipa'nın tahmini yıllık bilançosuna göre belirlendiğini, kesinleşmiş bilançoya göre nihai fiyat düzeltmesi yapılabileceğini de belirtti.
Migros'un geçen yıl Tesco Kipa'nın yüzde 95.5'ini 302.3 milyon liraya almak için İngiltere merkezli Tesco Overseas ile geçen yıl haziran ayında anlaşma imzalamış, ancak fiyatın revize edilebileceğini belirtmişti.

01 Mar 2017 - 16:04 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber