Memurlar bu habere dikkat!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kamuda fazla çalışma genelgesine göre, kamu görevlilerine, belli bir sürede bitirilmesi gereken, zorunlu ve istisnai haller bulunmadığı sürece, günlük çalışma saatleri dışında fazla çalışma yaptırılmayacak

RESMİ Gazetede yayımlanan genelgeye göre, Kamu Görevlilerinin Geneline  ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2014 ve 2015 Yıllarını  Kapsayan 2. Dönem Toplu Sözleşme'de varılan mutabakat çerçevesinde, fazla çalışma  uygulamalarıyla ilgili kamu kurum ve kuruluşları bu genelgede belirtilen konulara  özenle riayet edecek. Kamu görevlilerine, belli bir sürede bitirilmesi gereken, zorunlu ve  istisnai haller bulunmadığı sürece, günlük çalışma saatleri dışında fazla çalışma  yaptırılmayacak. Fazla çalışma yaptırılmasının gerektiği zorunlu ve istisnai  hallerde, fazladan çalışılan süreye ilişkin ücret, ilgili mevzuatı çerçevesinde  ödenecek.  İlgili mevzuatı gereği fazla çalışma karşılığı ücret ödenememesi  durumunda ise söz konusu kamu görevlilerine, başta 657 sayılı Devlet Memurları  Kanunu'nun ilgili maddesi ile 2009/12 sayılı Başbakanlık Genelgesi'nin ilgili  maddesi olmak üzere tabi oldukları mevzuat hükümleri çerçevesinde, yaptırılacak  fazla çalışmanın her sekiz saati için bir gün hesabı ile izin verilecek. Ancak bu  suretle verilecek iznin en çok on günlük kısmı yıllık izinle birleştirilerek yılı  içinde kullandırılabilecek.

16 Nis 2014 - 11:23 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber