Memura zamlı maaş 1 Haziran'da

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, memur maaş zammı ile ilgili tarih verdi. Çelik, 24 Nisan itibari ile toplu sözleşme yapacak hakem heyeti üyelerinin belli olacağını, 30 Nisan'da da masaya oturulacağını bildirdi. Çelik, "Önümüzde bir ay süre var.

29 Mayıs son gün. Eğer masada uzlaşır isek daha erken de bitme durumu var. Ama masada uzlaşma durumu olmazsa en geç hakem heyetinin karar vereceği gün olan 29 Mayıs'tır. Böylece geriye dönük 1 Ocak'tan itibaren kararlaştırılan zam oranı ne kadar ise memurlarımız maaşlarını ona göre almış olacak." dedi. KIDEM TAZMİNATI FONU GELİYOR Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, kıdem tazminatlarıyla ilgili yapılacak değişiklik hakkında da bilgi verdi. Kıdem tazminatını yıllık değil aylık olarak hesaplayacak bir formül üzerinde çalışıldığını aktaran Çelik, şunları söyledi: "Kıdem tazminatı fonu adı altında bireysel hesabına bir miktar belli bir oranda ücret yatsın diye bir çalışmayı bütün çalışanlara getirmek istiyoruz. Peki, mevcut çalışanlar en olacak? Kıdem tazminatını hak eden 800 bin kişi bunlarda bir hak kaybı kesinlikle olmayacak. Fakat bu ham bir çalışmadır. Henüz Bakanlar Kuruluna sunulmadı. Sosyal taraflarla görüşülmedi. Şu anda detaylı bir çalışma yapıyoruz."

#

21 Nis 2012 - 01:25 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber