Meclis'e gönderildi! 80 bin emekliye ikramiye müjdesi!

30 yıldan fazla çalışan 80 bin emeklinin ikramiye farkının ödenmesi için harekete geçildi. Yapılacak düzenleme ile 80 bin civarındaki 40-46 yıl arası çalışmış emekliye 3 milyar lira tutarında ödeme gerçekleştirilecek

HÜKÜMET, 30 yıldan fazla çalışan yaklaşık 80 bin emeklinin ikramiyefarkının ödenmesine ilişkin düzenleme için düğmeye bastı. Hızla tamamlanması için Torba Yasa Tasarısı'na eklenen düzenlemenin bütçe görüşmelerinden hemen sonra Genel Kurul gündemine getirilip yeni yıldan önce çıkarılması hedefleniyor. 
ANAYASA MAHKEMESİ KARARI 
Anayasa Mahkemesi, 30 yıldan fazla hizmeti olanlara 30 yıl üzerinden emekli ikramiyesi ödenmesine ilişkin düzenlemeyi iptal etmişti. Mahkeme 30 yıl sınırını 7 Ocak 2015 tarihinden itibaren kaldırdığı için bu tarihten önce emekli olanlara çalıştıkları yıl kadar ek ikramiye ödenmesi gündeme geldi. Mahkeme kararı üzerine hükümet geçen yaz aylarında bir çalışma yapıp Meclis'e gönderdi. Düzenlemede, 30 yılın üstünde hizmeti olanlara bir yıl içinde başvurmaları halinde gerekli ödemenin yapılmasını öngörüyordu. 
TORBA YASA'YA TAŞINACAK 
 Buna göre emekli ikramiyesi ile ilgili maddeler ilgili tasarıdan çıkartılıp bütçeden sonra gündeme getirilip Meclis'ten çıkartılacak ve halen Plan ve Bütçe Komisyonu gündeminde bekleyen Torba Yasa Tasarısı'na eklenecek. Böylece yeni yıldan önce değişikliğin Meclis'ten geçmesi sağlanmış olacak. 
ÜCRETE VE YILA GÖRE YAPILAN hesaplamalara göre 80 bin civarında emekli bu düzenlemeden yararlanıp ek ikramiye alacak. Bunun devlete maliyeti ise 3 milyar lira civarında olacak. İkramiye alınan ücrete ve yıla göre verilecek. 40-46 yıl arasında çalışanların 10 bin lira civarında bir para alabileceği belirtiliyor.

04 Ara 2016 - 11:01 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber