Masal şehrine Türk imzası

IC İçtaş teknik açıdan yapımı çok zor olan St Petersburg’daki çevre yolunu tamamlayarak teslim etti. Rusya’nın ilk paralı otoyolu olma özelliğini de taşıyan otoyolun açılışını Rusya Başkanı Vladimir Putin yaptı

IC İçtaş- Astaldi konsorsiyumu ICA tarafından Rusya’nın ikinci büyük kenti, sanat ve turizm merkezi St. Petersburg’da inşa edilen Yüksek Hızlı Batı Çevre Yolu’nun açılışı, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin’in katılımıyla yapıldı. Törene, St. Peterburg Valisi Georgy Poltavchenko ile IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen, IC İçtaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Çeçen de katıldı.  Putin yapımı bir hayli zor olan otoyolun yapımında görev alan mühendis ve çalışanlara teşekkür etti. 
Putin teşekkür etti 
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, St.Petersburg’da ZSD isimli hızlı otobanı inşa eden Türk İçtaş ve İtalyan ASTALDİ işçilerine teşekkürlerini iletti. Otobanın açılışına katılan Putin, daha sonra Türk ve İtalyan inşaat mühendisleri ve işçilerle de bir araya geldi.  Putin, “Herkese çok teşekkür ediyorum. Bu otobanın açılması St.Petersburg’da yaşayan vatandaşlarımız in büyük bir olay. Bu otoban sayesinde ayda yaklaşık 6-7 milyon araç merkeze girmeden hareket edebilecek. Bu ne kadar yüksek bir rakam düşünebiliyor musunuz? Nefes almak da kolaylaşacak” ifadelerini kullandı. Putin işçilere teşekkürlerini de şöyle iletti: “Herkese çok teşekkürler. Hepinizi kutluyorum. Bizim uzmanlara da, ayrıca dostlarımız yabancı firmalara da teşekkür ediyorum! Umarım burada çalışmak sizler için de farklı oldu. Gelecekte de birlikte benzer projeleri gerçekleştirmek için düşünmeliyiz.” 
Tecrübemizle başardık 
IC İçtaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Çeçen “Rusya Federasyonu sınırları içerisinde yer alan ilk ücretli otoyolun yapımında son derece önemli bir rol üstlendik. Ülkenin kamu-özel sektör ortaklığıyla hayata geçirilen en büyük projesinde üstlendiğimiz bölüm, otoyolun teknik açıdan en zor kesimiydi. Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu’nun ardından Türk mühendisliğinin gücünü ve geldiği noktadaki başarısını bir kez daha kanıtladık. Böylesine önemli bir projeyi tamamlamanın gururunu yaşıyoruz.”  diye konuştu. 
İlklerin projesinin bir bölümü denizde 
8 şeritli bir kentsel otoyol olarak 120 km/s tasarım hızına göre projelendirilen Yüksek Hızlı Batı Çevre Yolu’nun toplam uzunluğu 46.6 km. Rusya için stratejik öneme sahip projenin 11.6 kilometrelik orta kesim inşaatı ICA tarafından gerçekleştirildi. Mühendislik açısından dünyanın sayılı projelerinden biri olan WHSD’de, 1 km uzunluk ve ortalama 55 metre yükseklikteki kesimde, 22.000 ton ağırlığındaki çelik tabliye itme sürme metoduyla yapılarak dünyada bir ilke imza atıldı. Toplam 150.000 tonu aşkın çelik imalatı ise 15 ay gibi rekor bir sürede tamamlandı.  
Bu kesimde; 620 metrelik ve 440 metrelik iki adet kablo askılı köprü, toplam 7.740 metrelik viyadük, 400 metre aç-kapa tünel ile hendek içerisinde 2.500 metre yol inşa edildi. Bunun 7.5 km’si denizde, 1.3 km’si karada ve 2.9 km’si ise bazı kesimlerde üstü kaplı hendek içerisinde yapıldı.  
WHSD projesi, St. Petersburg’u uluslararası transferler için bir bağlantı noktası haline getirdi. Şehrin kronikleşen trafiğine çözüm olması da hedeflenen proje ile liman, şehir, stadyum gibi yerleşimler birbirine bağlandı.    

04 Ara 2016 - 10:55 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber