'Marka ürün üretmeliyiz'

ALSİAD’ın da yönetiminde yer aldığı BAKSİFED, Antalya OSB Başkanı Bahar'ı ziyaret ederek sanayi sektörünün durumunu değerlendirdi

BATI Akdeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (BAKSİFED) Başkanı Ali Eroğlu, Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Ali Bahar'ı ziyaret etti. Antalya, Burdur ve Isparta'da bulunan işadamı derneklerinin çatı kuruluşu olan federasyonu temsilen Antalya Sanayici İşadamları Derneği (ANSİAD) Başkanı Abdullah Erdoğan, Alanya Sanayici ve İşadamları Derneği (ALSİAD) Başkanı Akın Tabaklar, Antalya Organize Sanayici İşadamları Derneği (OSİAD) Başkanı Ahmet Kasapoğlu, Antalya İş Kadınları Derneği (ANTİKAD) Başkanı Leman Sedef Tuna ve Burdur Sanayici Serbest Meslek Mensupları ve İşadamları Dayanışma Derneği (BUSİAD) Başkanı Osman Kurt, Isparta İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Büyükcam da ziyarete katılan isimler arasında yer aldı.
'DEVRİM NİTELİĞİNDE OLUR'
Sanayi sektörünün son durumunun değerlendirildiği ziyarette, sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliklerinin artması görüşü hakim oldu. Batı Akdeniz'de oluşturulması mümkün bir sanayi havzası modelinden bahseden Başkan Bahar, şunları kaydetti: "BAKSİFED, bünyesinde farklı dinamikleri barındırdığı için bizim her ortamda dile getirdiğimiz havza mantığına çok uygun bir yapı. Antalya, Burdur ve Isparta üçgeninde oluşturulacak bir sanayi yapılanması, AR-GE ve inovasyon temelinde bilim ve yüksek teknolojili ürünler üretme üzerine uzmanlaşır ve bunu sürdürülebilir hale getirirse, sanayi alanında devrim niteliğinde bir işe öncülük etmiş olur. Tarımı ve turizmi ile Türkiye'ye önemli katma değer sağlayan Antalya'nın böyle bir yapının içerisinde yer alması, tam anlamıyla bir 'marka şehir' olmasına, bu iddianın sağlam temeller üzerine oturmasına imkan sağlayacaktır."
'KAYBEDECEK ZAMANIMIZ KALMADI'
Kaybedecek zamanın kalmadığına vurgu yapan Bahar, "Artık sanayicinin ve tek başına üstesinden gelmeye çalıştığı sorunların yumuşak ifade edilebilir bir yanı kalmadı. Üretimimizi çağın gereksinimlerine göre şekillendirmeliyiz. Bir an önce katma değeri yüksek ürünler üretebilmeli, daha da önemlisi bunları üretecek insanları eğitebilir hale gelmeliyiz" dedi. ANSİAD Başkanı Abdullah Erdoğan ise şunları kaydetti: "Kitaplara topladığımız bilgilerin bir an önce hayata geçirilmesi bu noktada atmamız gereken ilk ve en büyük adım. Artık kişisel hırs ve duygulardan tamamen arınmalıyız. Son dönemde sivil toplum kurumu 
işbirliğinde önemli gelişmeler kaydedildi ancak verilen birlik ve beraberlik mesajlarına her alanda uyulması gerekiyor. Söylemlerin daha etkili olması ve sonuç verebilmesi için tüm erklerin bir arada olması kaçınılmaz bir gereklilik. BAKSİFED bu anlamda üzerine düşeni yapmaya hazır."

17 Oca 2017 - 21:58 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber