Mantarcılıkta Yeni Yaklaşımlar

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde "Mantarcılıkta Yeni Yaklaşımlar" adlı proje bilgilendirme toplantılarının ilki Küçükköy’de yapıldı.

Korkuteli’nin en büyük gelir kaynaklarından biri olan mantar sektöründe yaşanan sıkıntılardan yola çıkılarak hazırlanan "Mantarcılıkta Yeni Yaklaşımlar" projesinin mantar üretimi yapan kişilere tanıtım toplantılarına başlandı. Korkuteli’ne bağlı Küçükköy beldesinde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısı yoğun ilgi gördü. Çok sayıda üreticinin katılım gösterdiği toplantıda mantar sektöründe yaşanan sıkıntılar görüşüldü.

“Mantarcılıkta Yeni Yaklaşımlar” adlı projenin hazırlanması ve hayata geçirilmesinde önemli katkısı bulunan Korkuteli Kaymakamlığı AB Proje Koordinatörü İbrahim Emre Gürsoy, “Mantar sektöründe son iki yılda yaşanan verim düşüşü sonrasında böyle bir proje hazırlama çabasına girdik. Korkuteli’nde mantar üretimi yapan çok sayıda kişi ile birebir anket çalışması yaparak sorun tespiti yapacağız. Yapacağımız bu anket sonuçlarını ve ilçemizde birebir görüştüğümüz mantar üreticilerinden derlediğimiz bilgileri masaya yatırıp inceleyeceğiz. Mantarcılığın röntgenini çekeceğiz. Hedefimiz sorunsuz yetiştirilen ve kaliteli bol ürün alabilen bir mantar sektörü oluşturmak" diye konuştu.

#

09 Nis 2013 - 18:14 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber