Kuraklık meyve fiyatlarını da "ısıtacak"

Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) Genel Başkanı İbrahim Yetkin, yağışların azalmasının meyve üretimini etkileyebileceğini ifade ederek, "Önümüzdeki günlerde meyve fiyatlarında yükselme olabilir" dedi

ÖZELLİKLE meyve üretimi açısından kuraklığın büyük risk oluşturduğunu, yeterli sulama olmadığı takdirde üretimin bundan olumsuz etkileneceğini söyledi. Türkiye'de son dönemlerde iklim değişikliklerinin arttığını ifade eden Yetkin, "Geçtiğimiz haftalarda Türkiye yağışlı bir dönem yaşamıştı. Meyve üretimi için de son derece önemli olan bu yağmurlar, yerini sıcak havaya bırakınca kuraklık endişelerimiz arttı" diye konuştu. Sıcaklıkların artması ve yağışların azalmasının meyve üretimini, dolayısıyla fiyatlarını da etkileyeceğine işaret eden Yetkin, "Önümüzdeki günlerde meyve fiyatlarında yükselme olabilir. Özellikle sık tükettiğimiz elma, kiraz, kayısı, şeftali gibi ürünler başta olmak üzere meyve fiyatlarının genelinde yükselme görebiliriz. Havalar ısınınca ağaçlar erken çiçek açtı. Havaların tekrar soğuması bunları kötü etkiler" değerlendirmesinde bulundu.

24 Şub 2014 - 11:44 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber