Kredi kartı borcundan kurtulmanın yolları

Kolay kullanımı ve sağladığı avantajları nedeniyle harcamalarımızın pek çoğunu kredi kartıyla yapıyoruz

ANCAK bu kartların ödemelerini düzenli yapmadığımız taktirde sıkıntı yaşanıyor. Kredi kartı borçlarını düzenli ödemekte zorlanıyorsanız ya da borç yükünüz fazlaysa, basit bazı önlemler alarak borcunuzu kapatıp ya da azaltabilirsiniz. İşte kredi kartı borcundan kurtulmanın yolları.
1-İHTİYAÇ KREDİSİ KULLANIN
Kredi kartı borcu için ilk başvurulan araçlardan biri de ihtiyaç kredisi. Borcunuzu taksite bölüp kapatmak mümkün. Üstelik ihtiyaç kredisi faiz oranları kredi kartı gecikme faizinden çok daha düşük. Kredi kartı gecikme faiz oranı %2,52 ancak %1'in bile altında faizle kredi kullanmak mümkün. Örneğin ortalama %1,15 faiz oranıyla 48 ay vadeli kredi ihtiyaç kredisi alabilirsiniz.
2-BANKA TERCİHİNİ İYİ YAPIN
Kredi kampanyaları bankadan bankaya değişiklik gösterebiliyor. Bu yüzden kampanya koşullarını iyi araştırmak lazım. Enuygun.com benzeri karşılaştırma sitelerinden yardım alabilirsiniz. Bir banka %0,99 faiz oranıyla kredi verirken, bir başka bankada faiz oranı %1,38'e kadar çıkabiliyor. Bu yüzden karşılaştırma yapmak çok önemli. Bazı bankalar ise kredi notuna göre faiz oranı sunuyor.
3-BÜTÇENİZİ İYİ HESAPLAYIN
Aylık ya da haftalık giderlerinizi mutlaka bir yere yazarak kişisel muhasebenizi tutun. Zorunlu giderlerin dışında kısabileceğiniz masraflarınız varsa bunları kaldırın. Hatta fatura ödemelerinde yapacağınız ufak tefek oynamalarla aylık 300 TL ya da 500 TL tasarruf edebilirsiniz. Örneğin aylık 500 TL taksitle 48 ay vadeli 17.000 TL kredi kullanabilirsiniz. Bu parayla kart borcunuzu kapatmak mümkün.
4-BANKANIZLA GÖRÜŞÜN
Kredi kartı borcunuzun olduğu banka ile görüşerek kredi talebinde bulunabilirsiniz. Bankanızdan borcunuzu taksitlendirmelerini de isteyebilirsiniz. Banka yetkililerinden bu konuda mutlaka destek alın.

09 Ara 2016 - 10:58 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

elif guvendik - Bende istoyorum fakat bankaya gidiyiruz sicilin temiz olmali diyorlar ?kredi cekebilmek icin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Aralık 10:58

Çorum Haber