‘Konut satışlarının katkısı büyük’

ALTSO Yönetim Kurulu Başkanı Aydoğan, “Bu yıl bir milyonu kongre turizmi kapsamında olmak üzere 4 milyonun üzerinde turist ağırlamayı hedefliyoruz” dedi

ALANYA Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Aydoğan, bu yıl bir milyonu kongre turizmi kapsamında olmak üzere 4 milyonun üzerinde turist ağırlamayı hedeflediklerini söyledi. Aydoğan, yaptığı açıklamada, turizm sezonuna bu yıl geçen yıla göre daha erken başladıklarını ifade etti. Özellikle Rusya, İskandinav ülkeleri ve Almanya'dan turist beklediklerini dile getiren Aydoğan, Alanya'da turistlere deniz, kum, güneş üçlemesinin dışında alternatif seçenekler de sunmak istediklerini, bu yönde çalışmalar yapıldığını anlattı. Bu kapsamda Türkiye'deki en büyük kongre merkezlerinden birini hayata geçirdiklerini bildiren Aydoğan, "Bu yıl bir milyonu kongre turizmi kapsamında olmak üzere 4 milyonun üzerinde turist ağırlamayı hedefliyoruz" dedi. Aydoğan, Alanya'ya gelen yabancı turist sayısının 2010 yılında 1 milyon 800 binden, 2011 yılında 2 milyon 500 bin civarına çıktığını dile getirerek, geçen yıl ise dünya genelinde yaşanan krize rağmen Alanya'ya gelen yabancı turist sayısının yaklaşık 2 milyon 600 bin olduğunu kaydetti. Türkiye genelinde yabancıların aldığı konutların üçte birinin Alanya'da satıldığına işaret eden Aydoğan, bunun turizme doğrudan ve dolaylı yoldan katkı sağladığını söyledi. Aydoğan, "Konut sektörünün turizm ekonomisine katkısı yadsınamaz bir gerçek" diye konuştu.
‘BİRÇOK PAZARDA TOPARLANIYORUZ’ Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Gülçin Güner ise bu yıl, sezonun geçen yıldan daha iyi geçeceği yönünde beklentileri olduğunu kaydetti. Sezona iyi başladıklarını dile getiren Güner, şöyle devam etti: "2013 sezonu, geçen seneye göre erken rezervasyon ve satışlar anlamında daha doyurucu. Bu, hem bölgemiz hem de ülke geneli açısından geçerli. Bu artış değişik pazarlardan geliyor. Bazı pazarlarda tek haneli, bazı pazarlarda çift haneli artış bekliyoruz. Artış, yatak arzına da bağlanabilir. Otellerin açılış tarihi, erken rezervasyon ve fuarlardaki gelişmelerden bu sezonun geçen yıla göre daha iyi geçeceğini tahmin ediyoruz. Umuyorum başarılı, düzgün bir çalışma ile misafir memnuniyeti artan bir yıl olur." Güner, geçen yıl en fazla turistin sırasıyla Almanya, Rusya ve İskandinav ülkelerinden geldiğini belirterek, "Bu yıl da Almanya'nın ilk sırada yer almasını bekliyoruz. Ardından Rusya ve İskandinav ülkeleri gelecektir. Polonya pazarında geçen sene azalma vardı. Bu yıl en azından eski seviyesini koruma beklentimiz var. Geçen yıl Hollanda ve Belçika pazarında düşüş vardı. Bu pazarları da bu yıl toparlıyoruz" diye konuştu. Alanya'ya, İran pazarını da çekmeye çalıştıklarını, havalimanı sorununun çözülmesi durumunda artış olacağını belirten Güner, "Arap pazarına yönelik 2-3 yıldır girişimler yapıyoruz. İlk etapta çok büyük artış olacağını sanmıyorum ama yavaş yavaş artacağını düşünüyorum" diye konuştu.

#

06 May 2013 - 09:46 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber