Konu 'Başarılı Olmanın Sırları'

Hedef ne olursa olsun ona ulaşabilmenin başarı olduğunu belirten Sezer, motivasyon eksikliğinin başarıyı engellediğini söyledi

ALANYA Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Akademi'nin 2016 yılı ikinci dönem kişisel gelişim seminerleri 'Başarılı Olmanın Sırları' adlı seminerle sona erdi. Özlem Özcan Sezer’in konuşmacı olarak yer aldığı seminere katılım yine yoğun oldu. "Başarı nedir?" sorusuyla seminere başlayan Sezer, başarıyı şu şekilde açıkladı: “İstediğiniz işi yapmak, istediğiniz ilişkiyi yaşamak, sağlığınızı korumak, kendinize vakit ayırmak, dengeli hayat yaşamak, huzurlu ve mutlu olmak, hayallerinizi gerçekleştirmek, insanlar tarafından sevilen ve saygı duyulan bir kişi olmak, hayata ve kendinize değer katmış bir hayat yaşamak.”
'HEDEFE ULAŞABİLMEK BAŞARIDIR'
Ünlü İngiliz yazar Bernard Shaw’un başarı üzerine söylediği, “Bu dünyada başarıya ulaşan insanlar istedikleri şartları yakalayan insanlardır. Eğer onları bulamazlarsa, kendileri yaparlar” sözünü katılımcılara aktaran Sezer, “Hedefimiz ne olursa olsun, ona ulaşabilmek başarıdır” dedi. Başarıyı engelleyen sebepleri de açıklayan Sezer, “Kendine inancın olmaması, negatif zihinsel tutum, başarısızlığı düşünmek, ne istediğini bilmemek, aynı anda iki ya da üç hedefi istemek, hedefe kilitlenememek, gelişime kapalı olmak, bedel ödemek istememek, motivasyon eksikliği, deneyimlerinden sonuç çıkaramamak, başkalarının başarılarını kıskanmak, başkalarının görüşlerini önemsemek, başkalarının kendisi hakkında karar vermesine izin vermek, zayıf yönlerine odaklanmak, iletişimin ve ilişkilerin zayıf olması gibi sebepler başarıyı engelleyen en önemli sebepler” diye konuştu. "Ne istediğini bilmek, neden istediğini bilmek, nereye ulaşacağını bilmek, nasıl yapacağını bilmek, nerede olduğunu bilmek" maddeleriyle başarının temelini açıklayan Sezer, katılımcılara başarı konusunda detaylı bilgiler verdi.

20 Kas 2016 - 19:15 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber