Kalp krizini haber veren tişört

Türkiye Tasarım Haftası, Ar-Ge ve inovasyon odaklı tasarımlar ile geleceğe ışık tuttu. Türk tasarımcı Ezra Çetin, “Kalp krizi gibi hastalıkların bir hafta öncesinden anlaşılmasını sağlayan akıllı tişört tasarladık. İncecik yaprak gibi kumaşlar aracılığıyla vücutta ters giden bir durumu önceden haber alabileceğiz” dedi

EKONOMİ Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) iş birliğinde tasarım gücüyle katma değerli ihracatı artırmak ve İstanbul’un küresel tasarımın merkezlerinden biri olmasını sağlamak amacıyla bu yıl ilki düzenlenen Türkiye Tasarım Haftası/Design Week Turkey büyük ilgi gördü.
Bugün sona eriyor
Arçelik, Ford Otosan, Seranit Grup ve Şişecam stratejik ortaklığında Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda 19-23 Ekim tarihlerinde düzenlenen etkinlik, endüstriyel tasarım, moda ve görsel iletişim tasarımında uluslararası pek çok ismi de buluşturdu.  Türkiye Tasarım Haftası/Design Week Turkey, konferanslar, dünyaca ünlü sergiler ve Ar-Ge ve inovasyon odaklı tasarımlar ile geleceğe de ışık tuttu.
Etkinlikte “Tasarım ve Teknoloji” konulu konferans veren ezratuba markasının kurucusu Ezra Çetin, insan sağlığına maksimum faydayı sağlamak amacıyla TÜBİTAK MARTEK desteğiyle Türkiye’de bir ilk olarak tasarladıkları akıllı tişörtlere yönelik bilgi verdi. Ezra Çetin, kalp krizi gibi hayati risk oluşturan hastalıkların bir hafta öncesinden anlaşılmasını sağlayan akıllı tişörtlerin, 2017 yılında satışına başlanacağını açıkladı.  Çetin, konuyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı.
Çocuklar için de olacak
 “Çeşitli renk alternatifleri ile altı tişört kadınlar, iki tişört erkekler için tasarladık. Günlük hayatta ve spor yaparken giyilen tişörtlerin içindeki incecik yaprak gibi kumaşlar aracılığıyla vücudun her bölgesinin kontrolü sağlanıyor. Herhangi bir bölgede ters giden bir durum var ise, sistem aracılığıyla bunun haberini alabiliyoruz. Su altında da kullanılabilen tişörtlerimiz makul bir fiyat ile satılacak. Ürünü yakın gelecekte çocuklar için de tasarlayacağız. Ayrıca 20 renk ve 60 desenin bir arada kullanılmasına imkan sağlayan çanta da tasarladık. Kullanıcılar, çantaya yüklenen aplikasyonlar aracılığıyla, sistemde var olan renk ve desene uygun çantayı kendileri için tasarlayabilecekler.”

23 Eki 2016 - 09:06 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber