Kadınlar 'Kongre' yaptı

Alanya Kent Konseyi Kadın Meclisi Olağan Seçimsiz Genel Kurulu gerçekleştirildi. Toplantı sonrası 'Bilinçli Kadın, Bilinçli Nesil Projesi' kapsamında 'Kadın Girişimciliği' konulu panel düzenlendi

- Erkan UYSAL ALANYA Ticaret ve Sanayi Odası'ndaki (ALTSO) genel kurula Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, Alanya Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Tülin Bozoğlu ile çok sayıda üye katıldı. Genel kurulda saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından divan oluşturuldu. Daha sonra konuşan Bozoğlu, kadın meclisinin kadınlar arasında hiçbir ayrım gözetmeksizin kent yönetiminde ve karar alma süreçlerinde yer almak ve katılımcı yapının arttırılmasını hedeflediğini söyledi. Daha sonra 2013 yılında yapılan çalışmaları anlatan Bozoğlu, "Gelecek dönem için çini kursu başlatacağız.'Bilinçli Kadın Bilinçli Nesil Projesi' ile ilgili bilgilendirici panel ve söyleşiler düzenleyeceğiz. 'Mücadele Eden Kadınlar' konulu farkındalık arttırıcı panel ve söyleşiler gerçekleştireceğiz. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili yöresel tatlar üzerine bir yarışma yapmayı planlıyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili olarak 'Çocuk Gözüyle Alanya Projesi' söz konusu" dedi. Genel kurul sonrasında, kadın meclisinin yeni projesi olan 'Bilinçli Kadın Bilinçli Nesil Projesi' kapsamında 'Kadın Girişimciliği' konulu panel gerçekleştirildi. Panelde konuşan bağımsız denetçi Engin Alataş, "Girişimcilik denildiği zaman ülkede genelde erkek hegemonyası anlaşılıyor. Girişimci kar amacıyla riski üzerine alan kişi olarak tanımlanıyor. Girişimci yönetici demek değil. Girişimcilik için üç temel etken olmalı. Bunlar, yetenek, cesaret ve bilgi. Girişimci, kendine güven duymalı aynı zamanda güvenilen biri olmalı. Geri adım atabilmeli ve yeniden başlayabilmelidir. Sonuçları değerlendirebilmelidir. Mesleki riskleri üstlenebilmelidir. Yaratıcı ve cesaretli olmalı. Bireysel aynı zamanda da toplumsal olmalıdır. İyimser ve fikir sahibi olmalıdır. Sürükleyici, güdüleyici, başarı için yönlenmiş  olmalıdır. Fırsatlardan yararlanabilmelidir" diye konuştu.

23 Oca 2014 - 09:51 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber