Kadınlar ekmeklerini fidanlıktan çıkartıyor...

Kahramanmaraş'ta bir mahallede 430 kadın, yıllık 5 milyon tüplü fidan üreterek hem evlerinin geçimini sağlıyor hem de daha yeşil bir çevre için mücadele veriyor

KAHRAMANMARAŞ'TA yıllık 5 milyon tüplü fidan üreten kadınlar, hem evlerinin geçimini sağlıyor hem de daha yeşil bir çevre için çalışıyor.
Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Tekir Orman İşletmesinde  tüplü fidan üretiminde 430 kadın görev alıyor. Bulundukları mahallede her aileden bir kadın işçinin çalıştığı işletmede yıllık 5 milyon tüplü fidan yetişiyor.
İşçilerden Leyla Akçadağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2 yıldır düzenli olarak çalıştığını, evlerine ekmek götürmenin heyecanını yaşadıklarını söyledi.
'TÜP YAPIPI TÜP DİZİYORUZ...'
Toz ve toprağa rağmen amaçlarının aileye katkı sunmak olduğunu dile  getiren Akçadağ, "Tüp yapıp, tüp diziyoruz. İşimizden çok memnunuz. Burada  çalışarak çocuklarımıza çok faydamız oluyor. Çocuklarımızı okutuyoruz. İyi ki  fidanlığımız var." dedi.
Emiş Bilibil de işinden çok memnun olduğunu belirterek, bir kadın  olarak evde beklemektense faydalı olmak için fidan işine geldiğini ifade etti.  Bilibil, "Çalışıyoruz evimize ekmek götürüyoruz. Çocuklarımıza ailemize katkımız  oluyor." ifadelerini kullandı.
Şerife Bozkurt da tek ekmek kapılarının fidanlık olduğunu söyledi.  Bozkurt, "Başka hiçbir yerde çalışacağımız yer yok. Hepimizin çocuğu var. Okuyan çocuklarımız var. Onlara destek olabilmek için bu işe ihtiyacımız var." diye  konuştu.
Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Alpaslan Altındaş, Tekir Fidan  Şefliğinde 5 milyon tüplü fidan kapasitesine sahip 2 fidanlık olduğunu söyledi.
Her sene ürettikleri fidanları ağaçlandırma sahasında tükettiklerini  aktaran Altıntaş, 2016-2017 sezonu fidan üretimine de başladıklarını belirtti.  Altındaş, şunları kaydetti:   "Fidanlığımız çok eski bir fidanlık olduğu  için özellikle Tekir'deki her aileden bir kadın yıllarca burada çalışmış ve  geçimini buradan sağlıyor. Şu anda çalıştırdığımız işçilere baktığınız zaman  büyük çoğunluğunun bayan olduğunu görürsünüz. Bazı aileler bizim buradan  aldıklarıyla geçiniyorlar. Ben bir bayan arkadaşa sordum 'Gayet güzel, sigortadan  faydalanıyoruz, evimi geçindiriyorum, çocuğumu okutuyorum, benden başka eve gelir  getiren kimse yok' dedi. Dolayısıyla bizim burada çalışan bayan işçilerimize,  özelinde ise Tekir halkına katkı sağlıyoruz."

27 Eki 2016 - 08:30 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber