Kadın girişimciler mezun oldu

ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, Alanya'da girişimci kadın sayısının artması gerektiğini vurguladı

GARANTİ Bankası, Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) ile Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Kadın Girişimciler Kurulu’nun katkılarıyla düzenlenen ‘Kadın Girişimci Yönetici Okulu’ndan mezun olan 75 kadın kursiyer düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.
İş sahibi kadınların, girişimci ruhlarını daha da geliştirmek, işlerini giderek büyütmek ve uluslararası arenada rekabetçi güçlerini artırmak hedefiyle, ALTSO Kadın Girişimciler Kurulu’nun katkılarıyla düzenlenen 'Kadın Girişimci Yönetici Okulu' eğitim programının sertifika töreni yapıldı. Türkiye’de ilk kez bir ilçede düzenlenen 'Kadın Girişimci Yönetici Okulu' eğitim programının sertifika töreni ALTSO Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
KADIN GİRİŞİMCİLERİ KUTLADI
Törende konuşan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, “Odamızın koordinatörlüğünde faaliyetlerini sürdüren Kadın Girişimciler Kurulu, girişimcilik konusunda farkındalığı artırmak ve özendirmek amacıyla değerli çalışmalar yapıyor. Bu yönde yapılan bir diğer önemli faaliyetimiz ise sertifika töreni için buluştuğumuz Kadın Girişimci Yönetici Okulu eğitim programıdır. Sertifikalarını alacak kadın girişimcilerimizi başarılarından dolayı kutluyorum. Kadın girişimcilerimizin eğitimler sırasında elde ettiği deneyim ve bilgilerle, işlerinde daha başarılı olacaklarına inancımız sonsuz” dedi.
'KADIN GİRİŞİMCİ SAYISI ARTMALI'
1991 Yılında kurulan ALTSO’nun tarihinde ilk kez kendisinin başkanlığı döneminde 1 kadın yönetim kurulu üyesi olduğunu belirten Başkan Şahin, “Bir ilke imza attık. Banu Okan Kavukçu'yu yönetimimize aldık. Kendisi de çok başarılı. Çok memnunuz. Meclisimizde de 3 kadın üyemiz var. Bu sayıyı yeni dönemde daha da arttırmayı hedefliyoruz” diye konuştu. 
'EĞİTİM OLMAZSA OLMAZIMIZ'
Göreve geldikleri 2013 Haziran ayından bu yana bir rekora imza atarak 20 Binin üzerinde sertifika dağıttıklarına dikkat çeken Şahin, “ALTSO Akademi’yi kurduk. Kişisel eğitimler başta olmak üzere her türlü mesleki eğitim alanında sertifika programları düzenledik. Hedefimiz 50 bin sertifika seviyesine ulaşmak. Yükseköğrenime de kayıtsız kalmadık. Alanya’mızın gururu Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun önderliğinde şehrimizde kurulan özel Alanya Hamdullah Emin Paşa (AHEP) ve Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’ne kayıtsız kalmadık. Turizmde nitelikli ara eleman ihtiyacının karşılanması amacıyla ALKÜ bünyesinde ALTSO Turizm Meslek Yüksekokulu'nu (MYO) 5,5 ay gibi rekor zaman diliminde hayata geçirdik” ifadelerini kullandı.
'75 KİŞİ SERTİFİKA ALMAYA HAK KAZANDI'
BÜYEM Sosyal Sorumluluk Projeleri Direktörü Dr. Işıl Keskin de, “2012 yılında başlattığımız 'Kadın Girişimci Yönetici Okulu Projesi'yle çok sayıda kadın girişimciye ücretsiz eğitim verdik. Alanya’da bu projemizde 75 kişi sertifika almaya hak kazandı. Bu katılımcılardan bazıları derslerine devam etmedi, bazıları yapılan değerlendirmelerde istenilen performansı gösteremedi. Sosyal sorumluluk projesi olan Kadın Girişimci Yönetici Okulu kapsamındaki eğitimlerle, küçük ve orta ölçekli işletmelerin kurucu ortaklarının yanı sıra yönetiminde çalışan ikinci ve üçüncü kuşak kadın girişimcilere ulaşmayı hedefliyoruz. Günümüzde işletmelerin uzun ömürlü olabilmesi ve kurumsallaşma yolunda doğru adımlar atabilmesi, ancak ‘stratejik yönetim felsefesi’ odaklı bir anlayışla gerçekleşebilir” dedi.
'ALANYA'NIN POTANSİYELİNDEN YARARLANACAKLAR'
Garanti Bankası olarak bugüne kadar kadın girişimci paketi adı altında toplam 2.8 milyar TL kredi kullandırdıklarını belirten Garanti Bankası Antalya Bölge Müdürü Lütfi Hacıoğlu ise, “Alanya eğitim, sanayi ve ulaşım olarak baktığınızda Antalya’da önemli bir şehrimiz. BÜYEM ile hayata geçirdiğimiz ve eğitimi tamamlayan başarılı kadın girişimcilerimizin Alanya’nın bu büyük potansiyelinden faydalanacağına dair bir kuşkumuz yok. Eğitime katılarak sertifika almaya hak kazanan tüm kadın girişimcilerimizi, inançları, heyecanları ve cesaretleri için gönülden kutluyorum” diye konuştu.
'ALANYA'DA ÇOK ŞANSLIYIZ'
ALTSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Özlem Öz Kural da, “Kadınların girişimcilik ruhuyla adım attığı ticaret hayatında sadece alışveriş ya da üretim olmadığını, hayal edemediğimiz, planlayamadığımız çok çeşitli sorunlarla karşı karşıya kaldığını görüyoruz. Bizler Alanya’da çok şanslıyız. Kadın girişimcilere önem ve destek veren bir ALTSO başkanımız var. Ben buradan Başkan Şahin’e teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

30 Mar 2017 - 23:50 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber