ITB’de stant başarısı

TÜRKİYE standı, 190 ülkeden 10 bin firmanın katıldığı Uluslararası Turizm Borsası'nda (ITB) Avrupa'nın en iyi standı seçildi.

ITB Berlin Turizm Fuarı’na bu yıl Türkiye 3 bin 79 metrekare stant alanı, 105 stant ve 122 katılımcı ile iştirak etti. Açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik`in yaptığı fuarda Türkiye ekolojik turizm alanındaki zenginlikleriyle ön plana çıktı. Türk standı birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yaptı. Geleneksel el sanatlarımızdan ebru, cam ve ahşap işçiliği gelen konuklara tanıtılırken, DJ İpek Türk tınılarını çağdaş yorumuyla sundu. Ayrıca gelen konuklara lokum ve akide şekeri ikram edildi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Türk standına yoğun bir ilgi vardı. İşte bu yoğun ilgi bu yıl meyvesini verdi ve Türkiye, “Cologne Business Scholl” tarafından ziyaretçilerin tercihleri dikkate alınarak belirlenen en iyi ülke stant yarışmasında Avrupa destinasyonu kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü. 10 yılı aşkın bir zamandan beri verilen “En iyi Stant” ödüllerinde, servis hizmetleri, yenilikçi düşünce, bilgi transferi, özgün tasarım ve stant kalitesi belirleyici kriterler olarak göze çarpıyor. Bununla birlikte Belek Turizm Yatırımcıları Derneği de (BETUYAB) “Organizasyonlar Kategorisi”nde 6. olarak önemli bir başarıya imza attı. Avrupa, Asya/Pasifik, Amerika, Almanya, Ortadoğu destinasyon kategorilerini kapsayan ödül “Cologne Business Scholl” adlı kuruluş tarafından veriliyor. Ödül fuara katılan ziyaretçilerin tercihleriyle belirleniyor. Berlin fuar alanındaki Palais salonunda düzenlenen ödül töreninde Türkiye`nin birincilik ödülünü Kültür ve Turizm Bakanlığı adına Berlin Kültür Ataşesi Gözde Şahin aldı.

#

12 Mar 2013 - 00:07 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber