İşte emekli ve memuru alacağı ek ikramiye

30 yıldan fazla çalışması olan memur emeklisine müjde. Eksik ikramiye alan yaklaşık 408 bin emekli memura toplam 3 milyar liralık ödeme yapılacak. Peki kim, ne kadar alacak? işte detayları

İşte emekli ve memuru alacağı ek ikramiye
Haber albümü için resme tıklayın

HÜKÜMET düğmeye bastı. 30 yıldan fazla çalışıp da eksik ikramiye alan memuremeklilerinin beklediği yasa yakında çıkacak. Yeni hazırlanan 'torba yasa tasarısı'na eklenen düzenleme bütçe görüşmelerinden hemen sonra Meclis Genel Kurul gündemine gelecek. Bir başka ifadeyle yasal düzenleme yeni yıldan önce çıkmış olacak.  
SGK'nın fark ödemelerini Ocak itibarıyla yapması bekleniyor. Ek ikramiye 7 Ocak 2015'ten önce emekli olanları kapsayacak 
BAŞVURU ŞART MI? 
İlk tasarıda ikramiye için başvuru şartı vardı. Emekli memur ile mirasçısının 1 yıl içinde SGK'ya dilekçe vermesi gerekiyordu. Yeni taslakta başvuru şartının olmadığı konuşuluyor.  Nihai durum, yasa Resmi Gazete'de yayınlanınca netleşecek. Daha önce Meclis'e gelen taslakta; ikramiyenin 7500 liraya kadar olan kısmının yasa çıktıktan sonra 3 ay içinde, kalanının 1 yıl sonra faiziyle ödeneceği belirtilmişti. Bu şartın aynı kalma ihtimali yüksek. 
HESAP NASIL YAPILIYOR?  
İkramiyeler emekli olunan dönemdeki katsayılar, ek ödeme, emekli maaşı dikkate alınarak hesaplanacak. 
Örneğin; Ocak 1995'te emekli olup 40 yıl hizmete karşılık alamadığı 10 yıllık ikramiye için başvuran üniversite mezunu memur, şef veya şube müdürü 10 yıllık süre için toplamda 165 lira alacak. Bu ek ikramiye memur 2013'te emekli olduysa 18 bin lirayı bulacak. İkramiyelere yasal faiz farkının ödenmesi isteniyor.

06 Ara 2016 - 11:20 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber