İşsizlikte hedef yüzde 10'un altı

İŞKUR Genel Müdürü İsmet Köksal, son 5 ayda 1 milyon 100 bin artı istihdam sağlandığını, hedeflerinin işsizliği yüzde 10’un altına çekmek olduğunu söyledi

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından başlatılan iş sağlığı ve güvenliği seferberliği kapsamında imza altına alınan 'Hedef Sıfır Deklarasyonu' hakkında İş-Kur Genel Müdürü  Köksal kamuoyunu bilgilendirdi. Kırıkkale Çalışma ve İş Kurumu binasında düzenlenen basın toplantısıyla İş-Kur Genel Müdürü Köksal, 'Hedef Sıfır Deklarasyonu' ile birlikte hayata geçirilecekleri anlattı. Modern iş sağlığı ve güvenliği yaklaşımında önleyici ve sürekli iyileşmeye odaklı bir yapılanma söz konusu olduğunun altını çizen Köksal, “Bu anlayışı hayata geçirmek için öne çıkan ve vazgeçilmez olan husus ise güvenlik kültürüdür. Bakanlığımız, iş sağlığı ve güvenliğinin eğitime aktarılması sürecinde, mesleki eğitimin öneminin yanında, okul öncesinden başlayarak tüm iş yaşamını içine alan yaşam boyu öğrenmeyi hedefliyor. Çocuklara, gençlere ve çalışanlara, tehlike ve riskleri önleme eğitimleri verilirken, sağlık ve güvenlik ile ilgili tavır ve davranışlar öğretilecek ve bunun neticesinde yaşamın her safhasında özellikle de işyerlerinde sağlık ve güvenlik kültürünün geliştirilmesi sağlanacak” dedi.
'5 AYDA 1 MİLYON 100 BİN İSTİHDAM'
Yüzde 13,2’lik işsizlik oranının yüzde 12,6’ya çekildiğini ifade eden Köksal, bu oranın ciddi bir düşüş olduğunu gösterdiğini belirtti. Bu oranın daha da düşeceğini savunan Köksal, son 5 ayda 1 milyon 100 bin artı istihdam sağlandığını açıkladı. Hedeflerinin ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun da ifade ettiği gibi yüzde 10’un altı olduğunun altını çizdi. Köksal, İş-Kur tarafından topluma yararlı programlar çerçevesinde istihdam sağlanmasının ise uzatılıp uzatılmaması konusunda kurumların ihtiyaçlarının belirleyici olacağını söyledi.
'48 MESLEĞE BELGE ZORUNLULUĞU GELDİ'
Mesleki yeterlilik belgelerinin hazırlanan bu deklarasyondaki önemine değinen Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkan Yardımcısı Metin Karaman, belgelerin amaç ve kapsamını şöyle açıkladı: “2014 yılının sonlarında yaşanan ölümlü iş kazaları sonrası hükümetimizce bizlere yani kurumumuza, 6645 sayılı kanunla mesleğinde nitelikli ve yeterli iş sağlığının güvenliği önlemlerini bilen kişilerin istihdam edilmesi ile alakalı birtakım görevler verildi. Bu kapsamda Bakanlar Kurulu’nca 48 meslekte mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu getirildi. Buradaki amaç, mesleğinde nitelikli ve yeterli kişilerin istihdam edilerek hem üretimde kalite ve verimliliğin artması hem de iş sağlığı ve güvenliği çevre önlemlerini alan kişilerin bu mesleği yapmasıydı."

28 May 2017 - 22:11 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber