İşletmelere özel destek

KOSGEB'in destekleriyle ilgili yasaklı olmayan işletmelere üst limiti 1 milyon 500 bin TL, sıfır faizli, ilk 6 ayı ödemesiz, kalanı üçer aylık eşit taksitler halinde ödemeli 36 ay vadeli kredi programı uygulanacak

ALANYA Ticaret ve Sanayi Odası'ndan (ALTSO) yayınlanan duyuruda, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından '2016 Yılı Makine Teçhizat Kredi Faiz Desteği Programı' başlatıldığı bildirildi. Odadan yapılan açıklamada "KOSGEB Veri Tabanı'na kayıtlı, imalat sanayinde faaliyet gösteren ve başkanlığın desteklerinden yasaklı olmayan işletmelerin kullanacakları yerli ve yeni makine teçhizat alımları için uygun koşullarda finansal destek sağlanması amacıyla hazırlanan '2016 Yılı Makine Teçhizat Kredi Faiz Desteği Programı' başlatıldı. Bahse konu kredi programı işletme başına üst limiti 1 milyon 500 bin TL, sıfır faizli, ilk 6 ayı ödemesiz, kalanı üçer aylık eşit taksitler halinde ödemeli toplam 36 ay vadeli olarak uygulanacak. Programdan yararlanmak isteyen işletmeler, protokole taraf Akbank, Denizbank, Ziraat Bankası, Garanti Bankası, Halk Bankası, İş Bankası, Vakıflar Bankası ve Yapı ve Kredi Bankası şubelerine başvuruda bulunabilecek. İşletme başına 300 bin TL olan faiz/kar payı bedelinin tamamı, KOSGEB Başkanlığı tarafından karşılanacak. İşletmelerin 3 Ekim'e kadar http://kredi.kosgeb.gov.tr adresinden başvuru formunu doldurmasıyla KOSGEB Müdürlüğü onay süreci başlayacak. Sürece ilişkin açıklamalar başvuru sayfasında bulunan kullanıcı rehberinde yer alıyor. İşletmelerin başvuru yapabilmeleri için KOSGEB Veri Tabanı'na kayıtlı ve güncel KOBİ bilgi beyannamelerinin onaylı olması gerekiyor. Ön onay verilen her bir işletme için yazılım sistemi bir başvuru kodu üretecek. İşletme KOSGEB Müdürlüğü’nden aldığı başvuru koduyla protokole taraf banka şubelerinden birine kredi başvurusunda bulunacak. İşletmeye sırasıyla banka şube onayı, banka genel müdürlüğü onayı, KOSGEB uzman onayı, KOSGEB müdür onayı ve KOSGEB daire başkanı onayı verilecek. Kredi kullandırımı banka tarafından yapılacak olup, kredi tutarı tedarikçi hesabına aktarılacak. Makine ve teçhizatın işletmeye teslim edildiğinin tespitiyle periyodik kontrolü banka tarafından yapılacak. Teminat sıkıntısı yaşayan işletmeler Kredi Garanti Fonu'nun sunduğu kefalet hizmetlerinden yararlanabilecek.
2016 Yılı Makine Teçhizat Kredi Faiz Desteği Programı 16 Aralık'ta sonlanacak" dendi.

20 Eyl 2016 - 22:57 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber