İşe alımda yaygınlaşıyor

İş gücü piyasası genişledikçe açık pozisyonlara başvuran binlerce aday arasından doğru adayı bulmak her geçen gün giderek zorlaşıyor. Büyük kurumsal yapılar çok fazla başvuru arasında doğru adayı bulmakta zorlanırken küçük şirketler ise yanlış işe alımın yıkıcı etkilerinden korunmak için olabildiğince çok veri elde etmeye ve bu verileri geleneksel yöntemlerle değerlendirmeye çalışıyorlar.

İŞ gücü piyasası genişledikçe açık pozisyonlara başvuran binlerce aday arasından doğru adayı bulmak her geçen gün giderek zorlaşıyor. Büyük kurumsal yapılar çok fazla başvuru arasında doğru adayı bulmakta zorlanırken küçük şirketler ise yanlış işe alımın yıkıcı etkilerinden korunmak için olabildiğince çok veri elde etmeye ve bu verileri geleneksel yöntemlerle değerlendirmeye çalışıyorlar.Şirketler bu ve benzeri zorlukların doğal sonucu olan yanlış eleman alımları, zaman ve maliyet kaybını önlemek için çeşitli yöntem ve araçlara başvuruyor. İnsan Kaynaklarında dijitalleşme hızla yükselirken, değerlendirme yöntemleri de bu yükselişten payını alıyor. İşe alım karar destek yöntemlerinin öne çıkanları; genel kültür, genel yetenek, dil testleri ve kişilik envanterleri olarak söyleyebiliriz.İşe alımda, artık kurumlar aday yetkinlikleri kadar aday kişiliğine de önem veriyor. Kurum beklentileri net bir şekilde belirlendiğinde adayın doğru işe, doğru pozisyonlanması sağlanıyor ve hem çalışan mutluluğu hem de kurumlar için hayati öneme sahip olan, uzun dönemli çalışan sadakati garanti altına alınmaya çalışılıyor.Doğru adayı seçmekte kullanılan yöntemlerde en çok öne çıkmaya başlayanıysa kişilik envanterleri. Türkiye piyasasında da son 10 yılda büyüme trendinde olan bu sektör, kurumların çeşitlenen talepleriyle birlikte yeni fırsatları da beraberinde barındırıyor. Fırsatların belirginleşmesiyle son yıllarda yerli oyuncular da sektörde görülmeye başladı. Ülkemizde öne çıkan yaklaşık bir elin parmakları kadar şirket olduğu söylenebilir.Empatik İnsan Kaynakları Genel Müdürü Burhan Koca sektörün geleceğine yönelik, Türkiye’de üretilecek bu ve benzeri çözümlerin uluslararası çözümlere nazaran daha doğal bir şekilde sektörde tutunacağı ile ilgili umutlu.“İşe alımın önemli bir insan kaynakları fonksiyonu olduğu ve birçok kurumun kronik problemlerinin geçmişte yapılan yanlış işe alımlardan kaynaklandığı bilinmekte. İşe alımın en iyi şekilde yapılabilmesi için çağın gerekliliklerinden faydalanmak şart. Dijitalleşme alanında şirketlerin farkındalığı giderek artıyor ve kendi işveren markası sayfaları üzerinden başvuru toplayıp değerlendiriyorlar. Öte yandan dijital imkânlar sayesinde değerlendirme sürecinde olabildiğince fazla veri arasında elde edilen damıtılmış bilgiler sayesinde karar almadaki riskleri minimize ediliyor. Bu amaçla kullanılan aday değerlendirme araçları önemini giderek arttırıyor. Empatik olarak uçtan uca dijitalleştirdiği e-recruitment’ın bir katmanı olan değerlendirme araçlarının uygun fiyatla ve anlaşılabilir ve kullanışlı teknolojik alt yapıyla kurumlara ulaşması için yoğun çaba harcıyoruz.”Ayrıca, e-recruitment sürecinin en önemli unsurlarından olan Video Mülakat ürününü de hrWin® markasıyla Şubat 2017’de sektöre sunmuş durumdayız.Dünyada 2 haneli milyar dolarlık bir pazara ulaşan insan kaynaklarının dijitalleşmesi konusunda yeni fikir ve ürünleri pazarda sıklıkla görmemiz artık daha muhtemel.

27 May 2017 - 18:59 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber