İnşaat demirinde vergi resmen düşürüldü

Referandum sonrası inşaat sektöründe başlayan demir stoku tartışması ile ilgili süreçte alınan karar uygulanmaya başlanıyor

İNŞAAT sektörü, çelik üreticilerini suçlayarak iç piyasaya ürün satılmadığı iddiasında bulunmuş, çelikçiler ise bunun arz yetersizliği nedeniyle geçici bir durum olduğunu savunmuştu. Hükümet kanadından ise inşaat çeliğinde verginin düşürüleceği açıklanmış ve Bakanlar Kurulu'nda kararı alınmıştı. O karar bugün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.  
 
Buna göre, inşaat çeliği ithalatında daha önce yüzde 30 olan gümrük vergisi oranı, Güney Kore için yüzde 5,6, Malezya, AB üyesi ülkeler ve serbest ticaret anlaşması yapılan bazı ülkeler dışındakiler için ise yüzde 10 olarak uygulanacak.
 
Bu arada traktör, özel amaçlı motorlu taşıtlar, motosiklet, motorsuz bisiklet ile bunların aksam ve parçalarının ithalatında yüzde 10-20 arasında değişen oranlarda gümrük vergisi uygulanmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı da yürürlüğe girdi.

28 Tem 2017 - 11:07 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber