IMF patronuna büyük şok

IMF Başkanı Christine Lagarde hakkında 2008 yılında Fransa Maliye Bakanı'yken adının karıştığı iddia edilen bir yolsuzluk soruşturma sıaçıldı. Lagarde soruşturma kapsamında 'ihmalkarlık'la suçlanıyor

 SORUTURMA hakkında açıklamalarda bulunan Lagarde istifa etmek gibi bir düşüncesi olmadığını açıkladı.


2008'DE NE OLMUŞTU?

Spor malzemeleri üreticisi Adidas’ın 1990 1993 yılları arasında sahibi olan Fransız işadamı Bernard Tapie, hisselerini 1993’de Fransız bankası Credit Lyonnais’e devretmiş ancak banka hisseleri bir süre sonra büyük bir karla satınca Tapie dolandırıldığını ileri sürmüştü. Tapie’nin arasının iyi olduğu eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin talimatı üzerine konuyla Maliye Bakanlığı’nın ilgilenmesine karar verilmiş ve bir hakem heyeti kurulmuştu.Dönemin Maliye Bakanı Lagarde’ın hakemlik yaptığı kurul, Tapie’ye 400 milyon euro ödeme yapılmasına karar vermişti. Lagarde, daha önce de bakanlık döneminde konuyla ilgili usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle açılan dava ile ilgili sadece bakanların yargılandığı Cumhuriyet Adalet Mahkemesi’nde ifade vermişti. Lagarde, 2008 yılında Bernard Tapie’ye banka ile olan anlaşmazlığının çözümü konusunda 400 milyon euro tutarındaki yasadışı ödemeye onay vermekle suçlanıyor.

27 Ağu 2014 - 12:52 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber