‘Hükümete baskı uygulanıyor’

Et fiyatında ki artış nedeniyle ithalata yönelinmesi konusunda Musluoğlu," İthalatçı firmaların hükümete olan baskısı yüzünden üretici zarara girecek" dedi

Ayşe Yağmur MERCİMEK
ULUSAL
basında yankı uyandıran et ithalatı şimdiden üreticiyi kara kara düşündürmeye başladı. Üreticinin elindeki besilik hayvan sayısının yeterli olmadığı söylenirken Alanya Ziraat Odası Başkanı Turgut Musluoğlu tüketiciye yeterli miktarda besilik hayvanın bulunduğunu ve ithalata ihtiyaç olmadığını söyledi. Musluoğlu, " Et ithalatı haberleri bizlerinde dikkatlerini çekmeye başladı. Bugün basında çıkan Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı'nın 'üreticinin elinde besilik hayvan kalmadı' cümlesinden çıkardığım sonuç, devletin ve başkanın üreticilerin elindeki hayvandan haberlerinin olmadığı oldu. Üreticimizin elindeki hayvan yeterli. Bu yüzden ithalatı istemiyoruz. İthalat konusunun ortaya çıkmasının da sebebi olarak ithalatçı firmalar olduğunu düşünüyorum. İthalatçı firmaların hükümete olan baskısı, bir kaç büyük marketin fiyatlarını göz önüne alarak ithalatın önünün açılması konusunda bu şekilde bastırıyorlar. Onlara fırsat verilmemesi lazım. Et fiyatlarında üreticinin herhangi bir etkisi söz konusu değil. Eğer ki ithalata gidilirse besici batar" şeklinde konuştu.

07 Ağu 2015 - 16:13 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber