Her 100 krediden 85’i Turkcell Finansman’dan

Turkcell Finansman A.Ş., 2016’da 1.7 milyondan fazla müşteriye 2.8 milyar TL finansman sağladı. Tüketici finansmanı sektöründe toplam kredi adedinin yüzde 85’ini Turkcell tek başına verdi

2016’da  TurkcellFinansman A.Ş. ile tüketici finansman sektörüne hızlı bir giriş yapan Turkcell, aynı yıl içinde rekorlara imza attı. 2 Şubat’ta Financell markası ile ilk kez “teknoloji kredisi” sunmaya başlayan Turkcell Finansman A.Ş., Finansal Kurumlar Birliği’nin 2016’nın ilk 9 aylık sonuçlarına göre tüketici finansman sektöründe verilen toplam kredi adedinin yüzde 85’ini tek başına gerçekleştirdi. Turkcell Finansman A.Ş. bir önceki yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında sektörün kredi tutarı büyümesinin yüzde 89’unu tek başına sağladı.

Dördüncü şirket oldu

Turkcell müşterilerinin telekom sektöründeki cihaz, donanım gibi ihtiyaçlarının finansmanını sağlamak üzere kurulan Financell, Türkiye çapında 3 bini aşkın noktada hizmet veriyor. 575 milyon lira ödenmiş sermayesi ile tüm tüketici finansman şirketleri arasında Türkiye’de liderliğe oturan Turkcell Finansman A.Ş., bireysel müşteri portföyüne kurumsal müşterileri de ekleyerek  finansman desteği sağlamayı hedefliyor.

Turkcell Finansman A.Ş. ile ilgili bir değerlendirme yapan Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Erkan, “Finansal Kurumlar Birliği verilerine göre tüketici finansman sektöründe 9 ayda verilen toplam kredi adedinin yüzde 85’ini Turkcell Finansman A.Ş. sağladı. Turkcell Finansman A.Ş. bir önceki yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında sektörün kredi tutarı büyümesinin yüzde 89’unu tek başına sağladı. Tutar bazında ise en çok kredi kullandıran 4’üncü şirketiz” dedi.

3 bini aşkın Turkcell noktasında müşterilerin teknolojik ihtiyaçlarını karşılamak için Financell çözümlerinden yararlandığını kaydeden Murat Erkan sözlerini şöyle sürdürdü: “Amacımız müşterilerimizin tüm teknolojik ihtiyaçlarına finansman sağlamak, bir süre sonra teknolojiyle ilgili her ürüne ve her müşterinin ihtiyacına yönelik finansal hizmetler sunacağız. Bu doğrultuda yılbaşından itibaren de Turkcell ön ödemeli olarak adlandırılan faturasız hat sahipleri Financell kredilerinden yararlanabilmeye başladı. Faturasız hat sahipleri de artık Turkcell satış noktalarından teknolojik ihtiyaçları için kredi kullanabiliyorlar. Ayrıca bu yıl içerisinde Financell’in imza atacağı pek çok yeni işbirliği de hayata geçecek.”

Drone da sanal gözlük de satıyor

Turkcell Akademi, Turkcell Finansman A.Ş. müşterilerinin hizmet aldığı tüm Turkcell mağaza çalışanlarına özel sertifikasyon programı başlattı. Türkiye çapında 5 bin çalışan özel eğitimlere tabi tutuldu. Türkiye’nin 4.5G’ye geçmesiyle birlikte mağazalarının konseptini de değiştirmeye başlayan Turkcell, şimdi de drone’dan sanal gerçeklik gözlüğüne kadar birçok akıllı ürünü 3 bine yakın mağazasında satışa başladı.

17 Oca 2017 - 07:58 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber