'Hedefimiz 16 bin öğrenci'

Artan öğrenci sayısıyla Alanya sokaklarının kışın cıvıl cıvıl hale geldiğini belirten ALTSO Başkanı Şahin, "Öğrenci sayısını gitgide yükseltip ekonomik katkıyı artırmak istiyoruz" dedi

Erkan UYSAL
ALANYA
Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) ile İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) arasında işbirliği protokolü imzalandı. ALTSO Yönetim Kurulu Toplantı Salonu'ndaki protokol törenine oda başkanı Mehmet Şahin, İTÜ KKTC Eğitim ve Araştırma Yerleşkesi Rektörü Prof. Dr. Ercan Kahya katıldılar. Protokol öncesinde konuşan ALTSO Başkanı Şahin, 2013'de ALTSO yönetimini devraldıktan sonra odanın bir eğitim kampüsü haline geldiği söyledi. Şahin, "ALTSO Akademi'yi kurduk. Gerek kişisel gelişim eğitimleri gerek mesleki eğitimlerde Türkiye'deki bütün odalara model olduk. Bizden sonra İzmir Ticaret Odası ve bütün odalar da kişisel gelişim eğitimlerine başladı. Bunlardan güzel sonuçlar alıyoruz. Önümüzdeki dönemde de tekrar kişisel ve mesleki eğitimleri geliştirerek devam edeceğiz.
MEŞALEYİ ALTSO YAKTI
Turizm Meslek Yüksekokulu'nu (MYO) yaptık. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi'nin (ALKÜ) kurulmasında yine meşaleyi ALTSO yaktı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu olmasaydı imkanımız yoktu. Bizden önce Alanya Hamdullah Emin Paşa (AHEP) Üniversitesi kurulmuştu. Günden güne öğrenim gören öğrenci sayısı Alanya'da artıyor. Bomboş olan Atatürk Caddesi şimdi cıvıl cıvıl. Kışın bile sosyal ve kültürel getirisi bir yana yüksek öğrenimin Alanya'ya ciddi katkısı olacağını düşünüyoruz. Bu kapsamda bir protokol imzalamak için bir araya geldik. Bu protokolü imzalamaktaki amacımız bilimsel, toplumsal, sosyal, kültürel, akademik, mesleki eğitim alanlarında işbirliğini geliştirmek. ALTSO üyeleri yararına olacak ortak projeler geliştirmek, işbirliği yararına olacak toplantılar, organizasyonlar düzenlemek.
KARŞILIKLI İŞBİRLİĞİ SÜRECEK
Bu sayede taraflar ilgi alanlarına giren ve ihtiyaç duyulan konularda birbirlerinin bilgi ve deneyimlerinden yararlanabilecek. Yani İTÜ'nü bilgi, deneyiminden Alanya'yı faydalandıracağız. İhtiyaç duyulan alanlarda karşılıklı akademik, yönetsel konularda personel görevlendirilecek. Şehrimizde bilimsel, kurumsal ve toplumsal toplantıların düzenlenmesi özendirilecek. İnşallah öğrenci turizmini daha çok zirveye taşıyacağız. Gerek ALKÜ ve AHEP Üniversitesi rektörleriyle koordineli çalışıyoruz. Hedefimiz şu anda 8 bin olan öğrenci sayısını önümüzdeki öğretim yılında 16 bine çıkarmak. Sayıyı git gide artırıp ciddi ekonomik katkısını artırmak istiyoruz. Kasabından, manavından, apart otelinden herkes bu pastadan payını alacak. Ben Rektör Kahya'ya teşekkür ediyorum. Protokolümüz Alanya'ya ve İTÜ'ye hayırlı olsun" dedi.
'ALTSO ÖNEMLİ BİR DİNAMİK'
Rektör Kahya da, "Ben ALTSO'yu Akdeniz Bölgesi'nin önemli bir dinamiği olarak görüyorum. Çalışkan ve kabuğunu kıran bir ekip olduğunu görüyorum. Şahin ile 3 yıldan bu yana tanışıyorum. Heyecanı ve enerjisi herkesin malumu. Biz de bu heyecanı, sinerjiyi Kıbrıs'a taşıyalım. Kıbrıs'ın birtakım pozitif değerlerini de Alanya merkezli Akdeniz Bölgesi'ne yayma niyetimiz var. Her şey böyle eğitimle başlar ama sonunda projelere, inovasyon, AR-GE'lere, katma değerlere döner. Küçük başlayan şeyler sonra kartopu gibi büyür. Bu fayda en önemlisi Türkiye Cumhuriyeti, KKTC devletlerinin yüce menfaatlerine, sonra da kurumlara yarar. Daha sonra da kurumlara, şirketlere insanlara yarar. Bizim amacımız bu. Önce devletimiz sonra kurumların sonra da ondan yararlanan kişilerin pozitif yararı. İTÜ 240 yılı aşkın bir ulu çınar. İTÜ enlerin ve ilklerin üniversitesi. Buranın mutlaka yerel dinamikleri ALKÜ ve AHEP üniversiteleri ile protokol imzalıyoruz. İnşallah hep birlikte omuz omuza bölgemizin yararına bir şeyler yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

22 May 2017 - 22:33 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber