Hava soğudu hamsinin fiyatı fırladı

Soğuk hava ve fırtına balık fiyatlarını vurdu. Tezgahlarda daha önce 10 liraya satılan hamsinin fiyatı yaklaşık yüzde 50 arttı

HAVALARIN  soğuk gitmesi ve fırtına nedeniyle balıkçıların denize açılamaması balıkfiyatlarını yükseltti. Daha önce kilosu 10 liradan satılan hamsinin fiyatı 15 liraya yükseldi.
Edirne'de balıkçılıkçılık yapan Yasem Eren, balıkçıların hava şartları nedeniyle denize açılamayınca balık fiyatlarının artığını söyledi. Palamutu, geçen yıl bu günlerde 25 liradan sattıklarını belirten Eren, "Hamsideki yükseliş satışları az da olsa etkiledi. Hamsideki artış vatandaşı daha ucuz olan palamut bağlına itti. Geçtiğimiz yıla göre palamut balığını yarı fiyatına satıyoruz" dedi.
Edirne'de balıkçı tezgâhlarında hamsi 15, palamut 10, levrek ve çupra 30, barbun ve uskumrunun kilosu ise 15 liraya satılıyor.

28 Eki 2016 - 16:12 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber