Hamsi ucuzladı

Alanya Balık Hali'nde kilo fiyatı 10 TL'ye kadar yükselen vatandaşın gözdesi hamsinin fiyatı 6 TL'ye düştü

- Erkan UYSAL

ALANYABalık Hali esnafı satışların iyi durumda olduğunu söyledi. Hamsi fiyatlarının düştüğünü belirten esnaf, her keseye göre balık olduğunu ifade etti. Bazı balık hali esnafının görüşleri şöyle:  

HASAN EROĞLU
Balık satışlarımız iyi durumda. Havaların soğumasıyla balıklar lezzetlendi. Müşteriler balıklardan daha da memnun kalıyor. Yine havaların soğumasıyla artan hamsi fiyatları da düştü. 10 TL'yi bulan hamsi şu an 6 TL'den satılıyor. Hamsiyle beraber diğer balıklarda da ucuzluk var. Havaların düzelmesiyle Karadeniz'den gelen balık miktarı ve çeşidi arttı. 25 TL'ye satılan Karadeniz mezgiti 15 TL'ye kadar düştü. Her keseye göre balık var. Vatandaşlar balık pahalı diye çekinmesin. Herkes balık haline gelsin, balık alıp yesin.
RİYAD DİNÇER
Balık satışlarımız iyi durumda. Fiyatlar uygun. Hamsi İstanbul'da 15, Alanya'da 6-7 TL'ye satılıyor. Balık fiyatları ucuzladı. Balık halinde satılan balıklar taze. İnsanlar yazın bulamadıkları bütün balıkları burada bulabilirler. Vatandaşları balık yemeye davet ediyorum.
FERİDUN DURAKLI
Balık halinde hamsi ve istavrit fiyatları ucuzlamış durumda. Satışlarımız daha iyiye gidiyor ama Alanya halkının balığa biraz daha ağırlık vermesini istiyoruz. Balık doğal ve yararlı bir ürün. Balık fiyatları halkın bütçesine uygun. 5 TL'den 50 TL'ye kadar balık bulunuyor. Bu kış sezonunda halde satılan balıklar Alanya için bir nimet olarak görülmeli.
MEHMET KOKU
Satışlarımız iyi durumda. Vatandaş küçük balıkları tercih ediyor. Türkiye genelinde balıkçılar denize açılamıyor ancak havalar iyiye gidiyor. İlerleyen günlerde balık miktarında artış yaşanabilir. 


BALIK FİYATLARI         TL (Kilo)
Hamsi                   6
İstavrit                6
Kubbes                  7-12
Yerli palamut           10 (tane)
Altınbaş                10
Alanya sokarı           10
Tepegöz mercan          10
Lokum                   10
Mercan                  12
Çupra                   14
Levrek                  14
Dramos                  15
Karadeniz palamudu      20 (tane)
Turna                   20
Çinakop                 20
Kuzu balığı             20
Karakulak               20
Sargoz                  20
Mırmır                  20
Lüfer                   20 (adet)
Norveç somonu           25
Barbun                  25-50
Grida                   50

17 Ara 2013 - 23:54 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber