Gizemli para girişi 6 kat arttı

Kaynağı belirsiz para girişi 2015'te 6 kat artışla 9,66 milyar dolara yükseldi

TÜRKİYE'YE geçen yıl 10 milyar dolara yakın gizemli para girişi oldu. Merkez Bankası verilerine göre, kaynağı belirsiz para girişini ifade eden net hata noksan kalemi 2015'in tamamında 9,66 milyar dolar fazla verdi. Bu rakam 2014'te 1,56 milyar dolardı. Gizemli para girişinde bir yılda 6 katlık bir artış meydana geldi.

EN YÜKSEK PARA GİRİŞİ ŞUBAT VE NİSAN'DA

Geçen yıl aylık bazda en yüksek kaynağı belirsiz para girişi 4,17 milyar dolarla Şubat ayında gerçekleşti. Nisan ayında da 4 milyar doların üzerinde giriş oldu. En büyük para çıkışı ise 2 milyar dolarla Ekim ayında görüldü.

11 Şub 2016 - 13:42 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber