‘Genç’ kalmak için 150 TL harcıyoruz

16 ülkede yapılan ‘Küresel Estetik Trendleri’ araştırmasına göre, cilt bakımına en çok parayı ayda 80 euro ile Çinli kadınlar harcıyor. Türk kadınları 44 euro (yaklaşık 150 TL) ile 4’üncü sırada

MEDİKAL estetik ürünleri üreten ilaç firması Allergan, ilginç bir araştırmaya imza attı. Şirketin 8 bin kadınla yaptığı ‘Küresel Estetik Trendleri’ araştırması, her dönem gündeme gelen “Önemli olan iç güzellik” inanışının laftan ibaret olduğunu ortaya koydu. Zira araştırmaya göre, hem Türk hem de dünya kadınları dış güzelliğe iç güzellikten daha fazla önem veriyor. Türk kadınları dış güzelliğe önem veren ülkeler arasında ilk sıraları zorluyor.
İç güzellik yalanmış!
Araştırmaya göre, kadınların yüzde 78’i güzellik deyince “dış güzellik” anlıyor. Güzelliğin “iç güzellik” olduğunu düşünenlerin oranı yüzde 31’de kalıyor. Türkiye’de ise kadınların yüzde 52’si dış güzelliğin, iç güzelliğinden daha önemli olduğuna, yüzde 27’si bunun tam tersine inanıyor. Geri kalan yüzde 21 ise iç ve dış güzellik arasında mükemmel bir dengenin olduğunu düşünüyor.
En çok 30-44 yaş grubu
Her 5 kadından 4’ü, yaşlanmayla mücadele etmek için düzenli cilt bakımı uyguluyor. Cilt bakımına en çok para harcayan ayda 80 euro ile Çinliler. Onları ayda 60 euro ile Güney Koreli, yüzde 45 euro ile Tayland, ayda 44 euro  (yaklaşık 150 TL) ile Türk kadınları izliyor. 16 ülke arasında cilt bakımı için en az para harcayanlar ayda 17 euro ile Hollandalı kadınlar.
Yaş arttıkça cilt bakımı için harcanan para miktarı azalıyor. Kadınlar, cilt bakımı için en çok parayı 30-44 yaş arasında harcıyor. 18-29 yaş arası 31 euro, 30-44 yaş arası 39 euro, 45-54 yaş arası 37 euro, 55-65 yaş arası 29 euro harcanıyor. Cilt bakımında düzenli olarak en çok ürünü Çinliler kullanıyor. Çinliler 5, Türkler ortalama 3 ürün kullanıyor.

03 Eki 2016 - 07:59 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber