Gazprom'dan Türkiye ile ilgili iki ayrı açıklama

Gazprom Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Medvedev, Türkiye'ye bu yıl 24.5 milyar metreküp doğalgaz ihracatı yapmayı beklediklerini söyledi. Bu, Türkiye'ye bu yılki gaz sevkiyatının 2015'te göre azalmasının beklendiği anlamına geliyor. Ayrıca Gazprom'un Türkiye'deki elektrik üretim tesislerini satın alabileceği ya da yeni tesislerin yapımını üstlenebileceği belirtildi

GAZPROMdergisine röportaj veren şirketin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aleksandr Medvedev, "Türkiye bizim için Almanya'nın ardından gelen ikinci büyük yabancı pazar. Bu ülkeye 2015'te 27 milyar metreküp doğalgaz ihraç ettik. Bu yıl 24.5 milyar metreküp gaz ihraç edeceğimize inanıyoruz. 2017 için tahminimiz ise 25.1 metreküp" dedi.
Rus enerji şirkeri Gazprom'un, Türkiye'ye bu yıl 24.5 milyar metreküp doğalgaz ihraç edeceği beklentisi, gaz sevkiyat miktarının 2015'e göre yüzde 9.2 oranında daha az olacağı anlamına geliyor. Ancak Medvedev, gaz sevkiyatının önceki yıla göre azalmasını beklemelerinin sebepleri hakkında bilgi vermedi.
TÜRKİYE'DEKİ ELEKTRİK ÜRETİM TESİSLERİYLE İLGİLENİYOR
Rus enerji şirketi Gazprom'un Türkiye'deki elektrik üretim tesislerini satın alabileceği ya da yeni tesislerin yapımını üstlenebileceği belirtildi.
Gazprom Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aleksandr Medvedev, şirketin dergisine verdiği röportajda, "Türkiye'deki elektrik üretim projelerine belirli koşullarda katılmakla ilgileniyoruz. (Türkiye'de) var olan projelerin satın alınması ya da yenilerinin inşa edilmesini ihtimal dahilinde görüyorum" dedi.

26 Eki 2016 - 12:25 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber