Gazipaşa'da rekor yapılandırma

Vergi ve prim borcundan idari para cezalarına, öğrenim kredilerinden trafik cezalarına kadar milyonlarca vatandaşa ait borçların yeniden yapılandırılmasına imkan sağlayan düzenleme için başvuru süresi 25 Kasım, ilk taksiti ödeme süresi ise 30 Kasım günü sona erdi

GAZİPAŞA Malmüdürlüğü'nden edinilen bilgilere göre, 30 Kasım 2016 tarihi itibarıyla ilçede 7 bin 581 mükellefin 35 milyon 526 bin 476 TL borcu olduğu öğrenildi. Gazipaşa'da 7 bin 581 borçlu mükelleften 3 bin 166'sı vergiyapılandırmasından yararlandı. Gazipaşa'dan devletin kasasına vergi yapılandırmasından sonra 27 milyon 938 bin 565 TL girecek. Buna göre, 30 Kasım 2016 tarihi itibarıyla yapılandırmaya başvuru sayısı yüzde 41,76 olurken, yapılandırılan borç tutarı ise yüzde 78,64 olarak gerçekleşti. Yapılandırma için başvuran vatandaşlar borçlarını peşin ya da 18 aylık taksit seçenekleriyle ödeyebiliyor.
'TAKSİTİ ZAMANINDA YATIRIN'
Vergi Dairesi'nin yoğun bir şekilde çalıştığını ifade eden Gazipaşa Malmüdürü Cavit Özer, "Vergi yapılandırması vatandaşlarımız için büyük bir imkandı. Özverili bir şekilde çalışan Vergi Dairesi Müdürlüğü çalışanlarına ve yapılandırmaya yoğun ilgi gösteren vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu fırsattan yararlanan vatandaşlarımızın ikinci taksitini de asla aksatmamalı, zamanında yatırılmasına dikkat etmeli" dedi. Yapılandırma sürecinde taksitler iki ayda bir ödenecek. İlk taksiti 30 Kasım'da yatıranlar bir sonraki taksiti 30 Ocak'ta yatıracak.

07 Ara 2016 - 20:18 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber