Gaziantep tekstil ihracatında iddialı

Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (GATİB) Yönetim Kurulu Başkanı Sami Konukoğlu, yılın ilk yarısında 1 milyar 276 milyon 593 bin dolarlık tekstil ve ham maddeleri ihracatı yaptıklarını bildirdi

GATİB Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu: "Bölgenin tekstil ve ham maddeleri ihracatı ilk 6 aylık dönemde 1 milyar 276 milyon 593 bin dolar olarak gerçekleştirildi. Gaziantep tekstil ihracatında İstanbul'un ardından ikinci sırada yer alıyor" Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birliklerinden yapılan yazılı açıklamaya göre, GATİB Yönetim Kurulu, Sami Konukoğlu başkanlığında toplanarak sektördeki gelişmeleri ve 6 aylık ihracatı değerlendirdi. İhracatın artırılması için önemli bir misyon üstlenen tekstil ihracatçılarının farklı pazarlarda analiz yaptığını belirten Konukoğlu, "İhracatımızın istenen seviyelere gelmesi için katma değeri yüksek tekstil ürünleri üretiminin artırılması büyük önem arz etmektedir." ifadesini kullandı.Bunun yolunun inovasyon, Ar-Ge ve eğitime gereken önemi vermekten geçtiğini vurgulayan Konukoğlu, şunları kaydetti: "Her geçen gün gelişen teknolojiyle bilgiye erişim kolaylaşmakta, bu da sektördeki rekabeti ciddi seviyelere çıkarmaktadır. Bölgenin tekstil ve ham maddeleri ihracatı ilk 6 aylık dönemde 1 milyar 276 milyon 593 bin dolar olarak gerçekleştirildi. Gaziantep tekstil ihracatında İstanbul'un ardından ikinci sırada yer alıyor. Bu başarının sürekliliğinin sağlanması için pazar arayışlarının devam ettirilmesi ve hakim pozisyonda olunan pazarlardaki gelişmelerin iyi değerlendirilmesi gerekiyor."

17 Tem 2017 - 10:51 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber